maanantai, 7 lokakuun

Useimmat ennusteet uskovat Miltonin rantautuvan Floridaan vakavasti otettavana hurrikaanina keskiviikkona.

Hurrikaani Milton voimistuu Meksikonlahdella ja kuuluu nyt viisiasteikoisessa voimakkuus luokittelussa kakkostasolle ja voimistuvat kolmosluokkaan maanantain aikana.

Ennusteet ovat vielä epävarmoja sen liikkeestä, mutta todennäköisesti se rantautuu Floridaan Tampan suurkaupungin lähistöllä. Siitä se jatkaa Orlandon yli Atlantille ja se pysyy hurrikaanina myös maan yli liikkuessaan.

Koska myrsky näyttää suuntautuvan kahden suuren asutuskeskuksen ylle, Florida valmistautuu mahdollisesti suurimpiin evakuointeihin seitsemään vuoteen. Vuonna 2017 seitsemän miljoonaa ihmistä evakuoitiin hurrikaani Irman tieltä.

Hurrikaanikeskuksen mukaan Milton oli maanantaiaamuna toistatuhatta kilometriä Tampasta lounaaseen ja liikkui liki 13 kilometrin tuntivauhtia.

Edellinen hurrikaani Helene aiheutti Tampan seudulla tulvia viime viikolla, vaikka se rantautuikin pohjoisempana Floridaan. Jos Miltonin reitti noudattaa todennäköisintä reittiään Meksikonlahdelta Atlantille, Helenestä pahiten kärsineet seudut eivät joudu sen kouriin.

Meksikossa hurrikaanivaroitus on voimassa Yucatanin niemimaalla.

Floridassa 51 piirikuntaan on julistettu hätätila ja pakolliset evakuointimääräykset on jo annettu.

AP, Reuters

Jaa.
Exit mobile version