keskiviikko, 9 lokakuun

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on kehottanut ihmisiä lähtemään oitis evakkoon.

Yhdysvalloissa Floridaa lähestyvä hurrikaani Milton on voimistunut jälleen viidennen eli voimakkaimman kategorian hirmumyrskyksi, kertoo Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus NHC.

Voimakkaimmillaan Miltonin myrskytuulet ovat puhaltaneet lähes 74 metriä sekunnissa.

Keskuksen mukaan vaihtelut hurrikaanin voimakkuudessa ovat todennäköisiä, kun hirmumyrsky liikkuu itäisen Meksikonlahden yli. Hurrikaanin odotetaan kuitenkin olevan vaarallinen ja voimakas, kun se saavuttaa Floridan keskiviikkoiltana paikallista aikaa.

Biden kehottaa lähtemään alueelta

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on pyytänyt asukkaita pakenemaan alueelta ja varoittanut, että lähestyvä hirmumyrsky voi olla pahin Floridaan iskenyt luonnonkatastrofi vuosisataan.

– On kyse elämästä ja kuolemasta, eikä se ole liioittelua, Biden sanoi ja kehotti niitä, joille on annettu käsky lähteä, ”lähtemään evakkoon nyt, nyt, nyt”.

Florida toipuu vielä Helene-hurrikaanista, joka jätti jälkeensä tuhoa myös muissa osavaltioissa. Hurrikaani tappoi yhteensä ainakin 230 ihmistä ja aiheutti suuria materiaalisia vahinkoja. Se oli pahin Yhdysvaltojen mantereelle iskenyt luonnonkatastrofi sitten vuoden 2005 Katrina-hurrikaanin.

Jaa.
Exit mobile version