sunnuntai, 6 lokakuun

Legendaarinen lastenyhtye nostatti nostalgisia tunteita nuorissa festarikävijöissä.

Palikat! Palikat! Palikat!

Ruisrockin Rantalavan edustalle kerääntynyt yleisö ei meinannut malttaa odottaa lauantaina Fröbelin palikoiden keikkaa.

Fröbelin palikat on ollut Ruisrockin kävijöiden toive-esiintyjä jo pitkään. Yhtye kuitenkin kieltäytyi pitkään esiintymisestä aikuiskeikalla. Nyt odotus palkittiin.

Vuonna 1987 perustettu lastenyhtye on monen 1990-luvulla lapsuuttaan eläneen suosikki. Nyt he ovat täysi-ikäisiä festarikävijöitä.

Nuoret osasivat lapsuudesta tutut hitit kuten Sutsisatsi ja Leijonan metsästys edelleen ulkoa samoin kuin niihin liittyvät liikkeet. Tuskinpa koskaan Ruisrockin Rantavalan edustaa on nähty vastaavaa lastenlaulukenttänä.

Nostalgia vetoaa

Keikan jälkeen hevosasuun pukeutunut Ilpo Haavisto sekä Nelli Tallgren ja Alina Vahter olivat aivan fiiliksissä. Heidän mielestään parasta oli laulaa ja tanssia Sutsisatsia.

– Fröbelin palikat oli aivan mahtava. Paras keikka. Unohtumaton, kolmikko hehkutti.

He kertovat, etteivät olleet edes syntyneet, kun yhtyeen ensimmäiset kappaleet julkaistiin. Heidän mielestään parasta Fröbelin palikoissa on nostalgia.

– Kaikki biisit tiedetään ja paljon tunnearvoa Fröbelin palikoilla, sanovat Tallgren ja Vahter.

Palikka-poika innostui isänsä näkemisestä lavalla

Janne Muikku-Nuutinen seurasi Fröbelin palikoiden keikkaa erityisestä näkövinkkelistä, sillä yhtyeen kitaristi Timo Nuutinen on hänen isänsä.

– Lapsena huudeltiin, että tuo on noiden Palikoiden poika. Aikuisena se on muuttunut. Jos sanotaan, että vanhemmat voivat olla ylpeitä lapsistaan, niin olen erittäin ylpeä isästäni.

Vaimo Janni-Mari Muikku-Nuutinen kertoo, että Fröbelin palikoiden taika siirtyy heillä seuraavalle sukupolvelle.

– Olen kolmevuotiaana ollut ekan kerran keikalla ja nyt vien meidän kolmevuotiasta keikalle. Kyllä se niistä biiseistä kertoo, että niitä jaksaa ja haluaa kuunnella.

Fröbelin palikat ihmeissään

Fröbelin palikoiden jäsenet olivat Ruisrockin keikan jälkeen täyttä hymyä. He olivat kuulleet, että heidän esiintymisensä saattaa räjäyttää pankin, mutta he eivät uskoneet näkemäänsä valtavaa yleisömerta, joka lauloi ja leikki mukana.

– Tämä oli niin henkeäsalpaava kokemus, sanoo kitaristi Timo Nuutinen.

Laulaja Mats Lillrankin mukaan tämä oli heille juhlapäivä, kun pääsi soittamaan legendaarisessa Ruisrockissa hienolle yleisölle.

– Kyllä nyt on puulla päähän lyöty olo. Tämä oli paljon enemmän, mitä osasi kuvitella, että kyllä tämä oli tosi hienoa.

Fröbelin palikat esiintyi nyt ensimmäistä kertaa aikuisyleisölle ja he uskovat, että tämä jää tässä vaiheessa ainutlaatuiseksi kokemukseksi.

– Meidän kohderyhmä on aina ollut lapsiyleisö ja niin on jatkossakin. Joskus voidaan tehdä joitain poikkeuksia. Mutta lapset kasvavat aikuisiksi ja näyttää siltä, että kun tarpeeksi pitkään jaksaa painaa, niin he muistavat meitä todella hyvällä, Lillrank sanoo.

Jaa.
Exit mobile version