sunnuntai, 20 lokakuun

Kuorma-auto ja pikaratikka kolaroivat Helsingin Pirkkolantiellä tänään perjantaina puolenpäivän jälkeen. Raitiovaunu hajosi niin pahasti, ettei sitä saada raiteita pitkin pois.

Pikaraitiolinja 15 toimii edelleen poikkeusjärjestelyin perjantaina iltapäivällä sattuneen kolarin vuoksi. Pikaratikka ja kuorma-auto kolaroivat Pirkkolantiellä Helsingissä hieman ennen yhtä iltapäivällä.

Reitti Hämeenlinnanväylän pysäkin ja Oulunkylän aseman pysäkin välillä on tällä hetkellä kokonaan pois käytöstä. Vaunut kulkevat harvennetuin vuorovälein idässä ja lännessä.

HSL:n viestintä kertoi iltayhdeksältä perjantaina, että onnettomuudessa hajonnutta pikaratikkaa ei ole vielä saatu pois raiteilta.

Normaalisti kolaritilanteissa raitiovaunu on saatu pois onnettomuuspaikalta raiteita pitkin, mutta nyt vauriot ovat siihen liian suuret.

Perjantain aikana radalla oli myös virtahäiriö, mutta se on nyt saatu korjattua, HSL:n viestinnästä kerrotaan.

Vielä ei ole tiedossa, saadaanko hajonnut ratikka pois yön aikana.

Ei vakavia loukkaantumisia

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Toni Kannikoski kertoi puoli kahden aikaan iltapäivällä, että raivaustyöt Pirkkolassa ovat vielä käynnissä.

Kannikosken tietojen mukaan onnettomuudessa ei loukkaantunut kukaan vakavasti. Paikalla olevat ambulanssi ja ensihoito tarkistivat osallisia.

– Vauhdit ovat olleet toisaalta pieniä, mutta energiat ovat kohtuusuuret. Sen takia täytyy olla tarkkana, Kannikoski sanoo.

Onnettomuudessa hajonnut kuorma-auto piti hinata pois paikalta, sillä se vaurioitui ajokelvottomaan kuntoon.

HSL kertoi poikkeustilanteesta alun perin viestipalvelu X:ssä.

Pikaratikat olivat kolarissa jo aiemmin tällä viikolla, kun kaksi pikaratikkaa ajautui samalle raiteelle Itäkeskuksessa.

Muokattu 18.10.2024 klo 21.26: lisätty tieto, että tilanne jatkuu edelleen.

Jaa.
Exit mobile version