maanantai, 23 syyskuun

”Nämä ovat ohilaukauksia”, kritiikki kuitataan hallituksesta.

Hoitojonot pitenevät hallituksen budjettipäätösten takia. Näin totesivat SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman ja keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen illan A-studiossa.

Lindtmanin mukaan hallitus pahentaa hyvinvointialueiden henkilöstöpulaa. Syynä tähän on muun muassa se, että hallitus laittaa vaalikauden aikana 500 miljoonaa euroa yksityisten lääkärikäyntien kela-korvauksiin.

Kritiikkiä saa myös budjettiriihessä tehty päätös pidentää hoitotakuu kolmeen kuukauteen.

– Samaan aikaan annetaan rahaa omille etupiireille ja romutetaan hoitotakuu. Tämä tarkoittaa piteneviä jonoja ja pahenevia sairauksia, Lindtman sanoi.

Hallituksen mukaan kela-korvausten nosto purkaa hoitojonoja. Antti Kaikkosen mukaan näin ei ole ja päätöksen myötä ”rahaa menee aika lailla ilmaan”.

– Tästä on tutkittua tietoa, päätös ei pura hoitojonoja.

Sekä SDP että Keskusta laittaisivat rahat kela-korvausten sijaan suoraan hyvinvointialueille.

– Ei yksityinen ole ongelmissa, vaan julkinen, Kaikkonen totesi.

”Nämä ovat ohilaukauksia”

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, puolustusministeri Antti Häkkänen puolusti kela-korvausten nostoa ja halusi muistuttaa oppositiota asian mittasuhteista.

– Veljet oppositiosta pitävät tätä mammuttimaisena kysymyksenä. Mutta käytämme sote-palveluihin ensi vuonna rahaa yhteensä 26 miljardia ja kela-korvauksiin 70 miljoonaa. Se ei ole puolta prosenttiakaan.

Häkkänen kritisoi sitä, että oppositio pitää ongelmana rahan antamista yksityiseen terveydenhoitoon.

– Nämä ovat ohilaukauksia. Teidän tyyli, että aina, kun yritykset ovat mukana tuottamassa sote-palveluja, niin se nähdään mörkönä tai ongelmana.

Katso koko keskiviikon 4.9. A-studio Yle Areenasta.

Jaa.
Exit mobile version