perjantai, 4 lokakuun

Muutoksia esitetään muun muassa maahantulokieltoihin ja säilöönottoon.

Hallitus esittää tiukennuksia maasta poistamiseen liittyvään lainsäädäntöön. Muutoksia esitetään muun muassa maahantulokieltoihin ja säilöönottoon.

Hallitus haluaa, että jatkossa kolmannen maan kansalaiselle voitaisiin määrätä määräaikainen maahantulokielto enintään 15 vuodeksi.

Nykyisin mahdollisia ovat viiden vuoden määräaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva kielto. Kiellon määräämistä myös tehostettaisiin tietyissä tilanteissa.

Jatkossa Suomen ulkopuolella olevan ulkomaalaisen oleskelulupa voitaisiin perua ja maahantulokielto määrätä yleisen järjestyksen ja yleisen turvallisuuden tai kansallisen turvallisuuden vaarantamisen vuoksi ilman kuulemista Suomessa.

Säilössä voisi pitää pidempään

Säilössäpitoa laajennettaisiin muun muassa niin, että ihmistä voitaisiin pitää säilössä enintään 18 kuukautta nykyisen 12 kuukauden sijaan.

Säilössä pitämistä voisi myös pidentää 6 kuukaudesta 12 kuukauteen jo ennen maastapoistamispäätöstä. Henkilön pitäisi tuolloin olla vaaraksi yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle tai kansalliselle turvallisuudelle.

Lakiin myös lisättäisiin mahdollisuuksia ottaa henkilö säilöön yleisen järjestyksen turvaamiseksi.

Lisäksi lainvalmistelussa tarkasteltiin mahdollisuuksia kiristää Suomen tulkintaa EU:n paluudirektiivistä. Esityksessä otettaisiin näitä tiukennuksia käyttöön.

Sisäministeriön tiedotteen mukaan tarkoituksena on muun muassa tehostaa maasta poistamista sekä turvata yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Lakien olisi tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian.

Jutun otsikkoa korjattu 3.10. klo 15.25: Kiristyksiä esitetään maasta poistamiseen, ei poistumiseen.

Jaa.
Exit mobile version