keskiviikko, 26 kesäkuun

Hallitus esittää useiden valtionyhtiöiden omistusten vähentämistä.

Valtio on luopumassa Postin omistuksista niin, että se ei olisi jatkossa enää valtion enemmistöomistuksessa. Kuva: Petri Niemi / Yle

Hallitus haluaa luopua omistuksistaan useissa yrityksissä. Hallitus hyväksyi tänään valtion omistajapolitiikan periaatepäätöksen.

Esimerkiksi Finavian ja VR:n valtio omistaa tällä hetkellä sataprosenttisesti, mutta niiden vähimmäisomistusrajat lasketaan 50,1 prosenttiin.

Postin ja Gasumin vähimmäisomistusrajat lasketaan 50,1 prosentista 33,4 prosenttiin eli valtio ei olisi enää niiden enemmistöomistaja.

Hallitus esittää myös, että valtio luopuisi kokonaan omistamastaan vuokra-asuntoyhtiö A-Kruunusta.

Kemijoki oy:n vähimmäisomistusraja puolestaan halutaan nostaa nollasta prosentista 33,4 prosenttiin. Tällä hetkellä valtio omistaa siitä 50,1 prosenttia.

Hallitus ehdottaa näiden yhtiöiden uusia vähimmäisomistusrajoja eduskunnalle, joka tekee lopullisen päätöksen omistusten muutoksista.

Korjattu 23.5. kello 16.39: Korjattu kohta Kemijoki oy:n omistuksista. Uutisessa väitettiin aiemmin virheellisesti, ettei valtio omista Kemijoki oy:ta. Todellisuudessa vähimmäisomistusraja on nolla, mutta valtio omistaa siitä silti 50,1 prosenttia.

Jaa.
Exit mobile version