maanantai, 28 lokakuun

Demokraattien presidenttiehdokas myös kehotti sunnuntaina Irania olemaan vastaamatta Israelin iskuun.

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokas ja nykyinen varapresidentti Kamala Harris sanoi sunnuntaina, ettei ole huolissaan republikaanien Donald Trumpin ja Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun hiljattaisista keskusteluista.

Trump kehuskeli aiemmin tällä viikolla lähes päivittäisillä keskusteluilla Israelin pääministerin Netanjahun kanssa. Aiemmin Israelin suojelijaksi itsensä määritellyt Trump sanoi Georgian osavaltiossa kampanjoidessaan, että Netanjahun hallituksen tulee ”saattaa loppuun ongelma”, joka sillä on sodassa Hamasia vastaan.

Puhuessaan Netanjahusta Trump nimitti pääministeriä tämän Bibi-lempinimellä.

– Bibi soitti minulle eilen, soitti minulle päivää sitä ennen, republikaaniehdokas sanoi.

– Meillä on erittäin hyvä suhde, Trump kuvaili välejään Netanjahuun.

Kun Harrisilta kysyttiin sunnuntaina, voisiko Trumpin ja Netanjahun yhteydenpito heikentää USA:n nykyisen hallinnon pyrkimyksiä Lähi-idässä, varapresidentti vastasi tiukasti ”ei” ja toisti oman kantansa konfliktiin alueella.

Puhuessaan sunnuntaina CBS-uutiskanavalla Harris myös kehotti Irania olemaan vastaamatta Israelin lauantain vastaisena yönä tekemään iskuun.

– Älkää vastatko, se olisi virhe. Olemme valmiita puolustamaan Israelia kuten aiemminkin, hän sanoi CBS:n Face the Nation -ohjelmassa.

Harrisin mukaan tärkeintä on kuitenkin, että tilanne Lähi-idän alueella rauhoittuu.

– Toimimme diplomaattisten ja muiden kanavien kautta varmistaaksemme jännitteiden lieventymisen, hän lisäsi.

Haastattelussa Harris kieltäytyi kommentoimasta tiedustelutietoja mahdollisesta Iranin vastauksesta, mutta korosti Yhdysvaltojen ”tehneen selväksi, että Iranin vastaus olisi virhe ja ettei sitä tulisi tehdä.”

– Pidän teidät ajan tasalla, Harris sanoi, kun häneltä kysyttiin seuraamuksista, mikäli Iran vastaisi Israelin iskuun.

Lähde: Reuters

Jaa.
Exit mobile version