lauantai, 4 toukokuun

Kolin kansallispuiston maisemissa on käynnissä kansainvälisen The Fisherwoman -elokuvan kuvaukset. Elokuvaa tähdittää palkittu brittinäyttelijä Emma Thompson.

Kun tarjoilija meni vaikeaksi, Suvi Rinne arvasi osuneensa oikeaan.

Hän oli pohtinut siskonsa kanssa, voisiko megatähti Emma Thompson olla Kolilla ja yöpyä samassa hotellissa heidän kanssaan.

Aiemmin viikolla Thompsonin tytär Gaia Wise oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvia tykkylumen kuorruttamista puista. Lisäksi tiedossa oli, että äiti ja tytär näyttelevät elokuvassa, josta osa on tarkoitus kuvata Kolilla.

– Meni ehkä vartti ja Emma Thompson seurueineen saapui ravintolaan, Rinne nauraa.

Koli esittää elokuvassa Minnesotaa

Kaksinkertainen Oscar-voittaja on Kolilla harvinainen vieras. Samoin ovat kansainväliset elokuvatuotannot.

The Fisherwoman -elokuvan kustannusarvio on 14,5 miljoonaa euroa. Yhtä isoa elokuvatuotantoja ei Kolilla ole tiettävästi nähty.

Elokuvatietokanta Internet Movie Databasen mukaan Emma Thompson esittää toimintatrillerissä leskeksi jäänyttä kalastajaa, joka keskeyttää teinin kidnappauksen.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat lumimyrskyn keskelle Minnesotaan.

Trillerin ohjaa Brian Kirk. Hän on aiemmin ohjannut Game of Thrones -sarjan jaksoja sekä 21 Bridges -elokuvan.

Matkailuinfossa kuvauksista vaiettiin

Elokuvan tarkat kuvauspaikat ovat tiukasti varjeltu salaisuus. Esimerkiksi Kolin matkailuinfossa kieltäydyttiin kommentoimasta Ylelle sanallakaan elokuvaa tai mahdollisia kuvauksia.

Kolilla asuva Johanna Tamsi kertoo kuulleensa huhupuheita, muttei ole itse onnistunut näkemään kuvausryhmää tai tähtikaartia.

– Kiinnostaa ja kovasti. Emma Thompson on niin upea ja lahjakas näyttelijä, Tamsi toteaa.

Hänelle Thompson on jäänyt mieleen etenkin elokuvasta Rakkautta vain.

Thompsonin läpimurtoelokuva oli Talo jalavan varjossa. Sittemmin hän on näytellyt kymmenissä elokuvissa Jane Austen -filmatisoinneista Harry Potter -elokuviin.

Ikimuistoinen kohtaaminen aamupalalla

Kolin huipulla toimiva kahvilayrittäjä Matti Pasanen on iloinen näkyvyydestä, jota elokuvatähdet tuovat Kolille. Suuria odotuksia hänellä ei kuitenkaan ole.

– Voi olla, että näkyvyys jää lopputeksteihin. Mutta yrittäjän näkökulmasta näkyvyys on hyvä asia olipa se pientä tai suurta.

Hiihtolomalaisille mahdollisuus maailmantähtien kohtaamiseen on isompi juttu. Näin voi päätellä siitä, miten Suvi Rinne kuvailee toista kohtaamistaan Emma Thompsonin kanssa.

– Lauantaina jäin aamupalan jälkeen kuvaamaan ikkunan läpi maisemia, kun kuulin selkäni takaa tutun äänen.

Rinne kertoo tuijottaneensa Thompsonia ja lopulta rohkaistuneensa kysymään yhteiskuvaa.

– Hän sanoi ihanasti ”Of course my dear” ja sitten hän vielä sanoi, että ”You have lovely hair”. Hän siis kehui minun hiuksiani, Rinne huokaa.

Jaa.
Exit mobile version