perjantai, 17 toukokuun

Malinen on johtanut Outokumpua vuodesta 2020. Sitä ennen hän työskenteli Postin konsernijohtajana vuosina 2012–2019.

Heikki Malinen on luotsannut Postia ja Outokumpua. Kuva: Jani Saikko / Yle

Polttoainevalmistaja Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Heikki Malinen. Hän aloittaa tehtävässä viimeistään marraskuussa, yhtiö kertoo. Malinen siirtyy uuteen tehtäväänsä teräsyhtiö Outokummun toimitusjohtajan paikalta.

Neste kertoi maanantaina, että yhtiötä vuodesta 2022 johtanut Matti Lehmus jättää tehtävänsä.

– Heikki Malisella on vahva kokemus strategioiden kehittämisestä ja toteuttamisesta, tehostamisesta sekä ihmisten johtamisesta erilaisissa, haastavissa liiketoimintaympäristössä. Hänellä on laaja kokemus maailmanlaajuisesti useista eri toimialoista, mukaan lukien prosessiteollisuudesta, sanoo Nesteen hallituksen puheenjohtaja Matti Kähkönen tiedotteessa.

Malinen on johtanut Outokumpua vuodesta 2020. Sitä ennen hän työskenteli Postin konsernijohtajana vuosina 2012–2019. Vuonna 1962 syntynyt Malinen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, ja hän on suorittanut myös MBA-tutkinnon Harvardin yliopistossa. Malinen istuu tällä hetkellä Nesteen hallituksessa. Hän jättää tämän tehtävän ennen kuin aloittaa Nesteen toimitusjohtajana.

Malinen kuvailee tiedotteessa, että Nesteen toimiala on vielä vuosikymmeniä kestävän muutoksen ja kasvun aikakauden alussa.

– Meillä on edessämme uusiutuvien lentopolttoaineiden sekä polymeeri- ja kemikaaliteollisuuden kasvua. Nesteen tulevaisuuden kasvu pohjautuu maailmanluokan tuotekehitykseen, teknologiseen ja toiminnalliseen perustaan sekä lahjakkaisiin ihmisiin, Malinen sanoo.

Nesteen väistyvä toimitusjohtaja Lehmus jatkaa tehtävässään kunnes Malinen aloittaa toimitusjohtajana.

Nesteen osakekurssi on lasketellut reippaasti alaspäin Lehmuksen toimitusjohtajakauden aikana. Nesteen suurin yksittäinen omistaja on Suomen valtio, joka omistaa yhtiöstä noin 44 prosenttia.

Viime viikolla Neste esitteli vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloslukunsa, jotka tuottivat sijoittajille pettymyksen. Yhtiön vertailukelpoinen käyttökate putosi 551 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 830 miljoonaa euroa. Myös Nesteelle tärkeiden uusiutuvien tuotteiden myyntimarginaali heikkeni selvästi vuoden takaiseen vertailukauteen nähden. Torstaina Nesteen osake oli Malisen nimitysuutisen jälkeen noin kahden prosentin nousussa.

Jaa.
Exit mobile version