lauantai, 21 syyskuun

Jääkiekkoliitto selvittää, veivätkö halliin tunkeutuneet henkilöt jotain liiton tiloista.

Tyhjillään seisovaan Helsingin areenan sisätiloista kuvattu video on julkaistu sosiaalisen median palvelussa Tiktokissa.

Puolen minuutin mittaisella videolla näkyy, kun kuvaaja kiertelee tyhjän hallin sisätiloissa. Kuvaajan lisäksi hallin sisällä näyttäisi olevan ainakin kaksi muuta henkilöä.

Ilta-Sanomat kertoi eilen omiin lähteisiinsä nojaten, että Helsingin areenaan murtauduttiin katon kautta keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Video hallin sisältä julkaistiin Tiktok-tilillä, jolla on urbaaniin löytöretkeilyyn liittyvää materiaalia. Areenassa kuvatulla videolla ulkona näyttäisi olevan runsaasti päivänvaloa. Video on jo poistettu palvelusta, mutta Ylellä on hallussaan kyseinen kuvatallenne.

Urbaanin löytöretkeilyn ideana on päästä käymään ja kuvaamaan hylättyihin tai autioihin rakennuksiin. Sellainen on muun muassa Helsingin areena, joka on ollut käyttämättömänä hallin omistajiin kohdistuvien Venäjän vastaisten pakotteiden takia kolmatta vuotta.

Tunkeutujat pääsivät käymään myös areenan lisärakennuksessa toimivan Jääkiekkoliiton tiloissa.

Liiton viestintäjohtajan Henna Malmbergin mukaan tuoreeltaan vaikuttaisi siltä, että mitään liitolle kuuluvaa omaisuutta ei ole viety, mutta asian selvittely on vielä kesken.

Jääkiekkoliiton irtaimistoa ei ollut suurelta osin vielä muutettu pois sen jälkeen, kun Helsingin areenan sähköt katkaistiin maanantaina 2. syyskuuta.

– Tiloissamme on edelleen esimerkiksi toimistotarvikkeita, Malmberg sanoo.

Osittain venäläisomistuksessa oleva halliyhtiö ei ole pakotteiden takia saanut maksettua sähkölaskua, vaikka sillä on rahaa. Jääkiekkoliitto kieltäytyi kuun vaihteessa maksamasta halliyhtiön rästiin jääneitä laskuja.

Sähköjen katkaisun jälkeen hallia on pidetty yllä varavirralla. Myös Tiktokissa julkaistulla videolla näkyy, että esimerkiksi pieni osa hallin valoista on päällä.

Poliisi tutkii murtoa. Ilta-Sanomien mukaan Helsinki Halli Oy on nyt järjestänyt paikalle jatkuvan henkilövartioinnin.

Jaa.
Exit mobile version