maanantai, 21 lokakuun

Helsinkiläisiä talvella 2022 hämmentänyt metsäpeura otettiin kiinni Kaisaniemen talvipuutarhasta.

Tammikuussa 2022 pääkaupunkiseudulle harhautuneen metsäpeuran alkuperä on selvinnyt, kertoo Metsähallitus.

Metsähallituksen ja Luonnonvarakeskuksen tutkimuksessa selvisi, että nuori uros oli lähtöisin Suomenselän osakannasta.

– Metsäpeura oli lähtöisin Suomenselän osakannasta, johon kuuluvia eläimiä liikkuu muun muassa Ähtärin ja Multian seudulla, sanoo Metsähallituksen eräpalveluiden metsäpeura-asiantuntija Milla Niemi tiedotteessa.

Karttapalvelun mukaan etäisyys esimerkiksi Ähtärin ja Helsingin välillä on yli 300 kilometriä, joten peura on saattanut jolkotella jopa satoja kilometrejä ennen sen päätymistä Helsinkiin.

Niemen mukaan tulos sopii hyvin peurasta Päijänteellä tehtyihin havaintoihin ja sen oletettuun kulkureittiin.

Pääkaupunkiseudulle eksynyttä eläintä luultiin ensin tunturipeuraksi eli poroksi. Poliisi oli selvittämässä muun muassa Hämeenlinnanväylällä jolkotelleen eläimen omistajuutta.

Eläin otettiin kiinni Kaisaniemen talvipuutarhasta Helsingissä, ja se vietiin Korkeasaaren villieläinsairaalaan. Villieläinsairaalassa varmistui, että kyseessä onkin metsäpeura. Nuori 57-kiloinen vasa oli Korkeasaareen saapuessaan stressaantunut ja huonokuntoinen.

Korkeasaaren villieläinsairaalasta eläin siirrettiin Lauhanvuoren kansallispuistossa sijaitsevaan totutustarhaan. Tämän jälkeen metsäpeura vapautettiin luontoon.

Sekä poro että metsäpeura ovat harvinaisia vieraita Helsingissä. Metsähallituksen mukaan metsäpeuroja elää Kainuussa ja Suomenselällä yhteensä noin 3 000 yksilöä.

Jaa.
Exit mobile version