tiistai, 8 lokakuun

Tapauksessa parikymppinen mies kuoli toukokuussa Pasilan poliisitalossa sijaitsevassa poliisivankilassa.

Anni Kavander,

Katri Tihilä

Helsingin poliisivankilassa toukokuun lopulla tapahtuneessa kuolintapauksessa ei ole syytä epäillä rikosta. Asiasta tiedottaa syyttäjälaitos.

Tapauksessa parikymppinen mies kuoli 29. toukokuuta Pasilan poliisitalossa sijaitsevassa Helsingin poliisivankilassa. Hänet oli aiemmin otettu kiinni rikoksesta epäiltynä.

Miehen menehtymisen syy on selvitetty Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen suorittamassa kuolemansyyn selvittämismenettelyssä. Tutkinnanjohtajana toimi erikoissyyttäjä.

Esiselvityksessä kävi ilmi, ettei miehen kuoleman voida katsoa johtuneen poliisin eikä vartijoiden toiminnasta tai laiminlyönnistä.

Helsingin poliisilaitoksen mukaan kuolema havaittiin tarkastuskierroksen yhteydessä. Miestä yritettiin elvyttää tuloksetta.

Kaksi vankilakuolemaa kesällä

Toukokuun aikana Helsingin poliisivankilassa tapahtui myös toinen kuolemantapaus. Noin 35-vuotias mies kuoli samassa poliisivankilassa 27. toukokuuta.

Heinäkuussa syyttäjä arvioi esiselvityksen perusteella, että asiassa on syytä epäillä rikosta. Rikoksista epäillään kahdeksaa vartijaa ja kahta poliisia. Esitutkinnan suorittaa keskusrikospoliisi.

Syyttäjälaitoksen mukaan näillä kuolemantapauksilla ei ole yhteyttä toisiinsa.

Jaa.
Exit mobile version