maanantai, 20 toukokuun

Henkilökunta oli haistanut lähtevässä lentokoneessa sähköpalon hajua.

Clarissa Jäärni,

Marika Harjumaa

Helsinki-Vantaan lentokentällä evakuoitiin alkuillasta lentokone sähköpalon hajun takia.

– Lähtevässä lentokoneessa henkilökunta oli haistanut sähköpalon hajua, sanoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen yleisjohtaja Jere Pääkkönen.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen suuresta ilmailuonnettomuudesta puoli kuuden aikaan keskiviikkona. Lähdössä olleen lentokoneen ohjaamossa oli ollut lievää näkyvää savua.

Lentokoneen henkilökunta evakuoi matkustajat koneesta, ja paikalle hälytettiin pelastuslaitos. Paikalle saapui useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

– Nyt selvitellään, mistä savunhaju oli peräisin, Pääkkönen summaa.

Ensihoitajat tarkistivat lentäjät. Myös lentokone tarkistettiin ja samalla varmistettiin, että koneessa ei ole paloa. Matkustajat eivät altistuneet savulle.

Lentokone oli Ylen tietojen mukaan suuntaamassa Kokkolaan. Sosiaalisesta mediasta käy ilmi, että koneessa oli muun muassa opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sekä kansanedustajat Mika Lintilä (kesk.) ja Janne Jukkola (kok.).

– Kokemus tämäkin. Kone lähdössä Kokkolaan ja rullausvaiheessa homma seis ja kaikki nopeasti ulos koneesta. Käry haisi mutta mitään savua tai muuta ei näkynyt. Pelastuslaitos salamana paikalle. Nyt odotellaan miten täältä kotiudutaan, Jukkola kirjoitti Facebookissa hieman kello 18:n jälkeen.

Helsingin Sanomien mukaan mukana olivat myös kansanedustajat Pia Sillanpää (ps.) ja Antti Kangas (ps.).

Henkilövahinkoja ei tapauksesta aiheutunut. Pelastuslaitos kuittasi noin tunti ensihälytyksen jälkeen tilanteen kentällä päättyneen.

Päivitetty 8.5.2024 klo 19.22: lisätty, että kyydissä ministeri ja kansanedustajia.

Päivitetty 8.5.2024 klo 19.33: lisätty vielä kaksi kansanedustajaa.

Juttuun korjattu 9.5.2024 klo 10.05 Janne Jukkolan puolueeksi kokoomus (oli aiemmin virheellisesti keskusta)

Jaa.
Exit mobile version