perjantai, 20 syyskuun

Kruunusillat julkaisi somessa kuvan oudosta rakennelmasta, jos joku tunnistaisi sen. Vielä ei ole selvinnyt, mikä se on.

Kruunusiltojen työmaalta Helsingin Hakaniemestä on löytynyt betoninen rakennelma, jonka alkuperä on mysteeri.

Kruunusiltojen viestintä julkaisi somessa kuvan ”mysteerimötikäksi” kutsumastaan rakennelmasta, jos joku tunnistaisi sen.

Kuvan saatesanoissa on mukana huumoria: Kylmän sodan aikainen ydinbunkkeri, avaruusalus vai peräti liitonarkki?

Vielä ei ole selvinnyt, mikä betoninen rakennelma on. Kruunusiltojen viestintäpäällikkö Lauri Hänninen kertoo, että Helsingin kaupunki, HSY, Helen tai teleoperaattorit eivät tunnista rakennetta omakseen.

Asfaltin alta maata kaivaessa vastaan tuli betonikansi, joka on kooltaan noin kolme kertaa kaksi metriä. Rakenteen korkeus on toistaiseksi tuntematon. Maata on kaivettu rakennelman vierestä kahden metrin verran, mutta sen pohja ole vielä tullut vastaan.

Hänninen halusi julkaista kuvan ”mysteerimötikästä”, koska se kertoo kaupungissa rakentamiseen liittyvistä ongelmista. Maata kaivaessa tulee monenlaisia yllätyksiä vastaan.

Viestintäpäällikkö antaa esimerkin. Montusta voi löytyä putki, jonka omistajaa ei tiedetä eikä sitä löydy kartoista. Selvitystyö ottaa oman aikansa.

– Sillä välin työt seisovat ja ihmiset ihmettelevät, kun kuopassa ei tapahdu mitään.

Tyypillisesti kaivuiden yhteydessä törmätään vanhojen talojen perustuksiin, purkujätteeseen, tiiliin, betoniin ja ratakiskoihin.

Kruunusiltojen työmaalta on tehty aiemminkin erikoisia löytöjä.

Kaksi vuotta sitten kaivettiin esiin vanha hissi. Sen on arvioitu olleen peräisin joko entiseltä Koneen tehtaalta tai vanhalta rakennustyömaalta Merihaasta.

Hissi ei kuitenkaan ole ensimmäinen erikoinen löydös Kruunusiltoja rakennettaessa, sillä Siltavuorenrannasta nousi esiin kasa luita. Niiden todettiin kuuluneen hevoselle.

Jaa.
Exit mobile version