lauantai, 21 syyskuun

Vaikka hellelämpötilat jäävät taakse, sää jatkuu selvästi lämpimämpänä kuin syyskuussa yleensä.

Hellesään ystävien kannattaa nauttia nyt, sillä säässä tapahtuu käänne viileämpään.

Suomen itäpuolella oleva laaja korkeapaine on vähitellen väistymässä itään ja sateita mukanaan tuova matalapaine lähestyy Suomea lännestä päin.

Helleraja voi maanantaina ja tiistaina juuri ja juuri vielä mennä rikki, arvioi Ylen meteorologi Aleksi Lohtander.

– Ainakin mennään lähelle. Mutta sanoisin, että on todennäköisempää, että ei mene, Lohtander sanoo.

Tiistaina saapuu sateita

Maanantai on edelleen lämmin, poutainen ja laajalti aurinkoinen. Maan etelä- ja keskiosissa lämpötila liikkuu hellerajan tuntumassa 23–24 asteessa. Lapissa on hieman viileämpää ja lämpötila jää 20 asteen molemmin puolin.

Tiistai on pitkälti maanantain kaltainen. Tiistai on kuitenkin jo varsin tuulinen päivä varsinkin maan länsiosassa. Puuskalukemat voivat nousta 20 metriin sekunnissa.

Tiistai-illan aikana maan lounaisosiin saapuu myös hajanaisia sateita.

Keskiviikkona sää viilenee selvästi. Lämpömittarin lukemat jäävät koko maassa 20 asteen viileämmälle puolelle.

Samalla hajanaiset sateet leviävät maan keski- ja pohjoisosiin, painottuen maan länsipuolelle. Idässä sateilta edelleen vältytään.

Torstaina lämpötila nousee maan etelä- ja keskiosissa hiukan. Siellä päästään laajalti yli 20 asteen, mutta länteen on tiedossa sateita, joiden myötä lämpötilakin jää viileämmäksi.

Vaikka helteet jäävät taakse, niin sää jatkuu silti huomattavan lämpimänä siihen nähden, että syyskuu on jo pitkällä, huomauttaa Lohtander.

– Jos ajatellaan, millaisia lämpötiloja tähän vuodenaikaan olisi keskimäärin, niin päivän ylin lämpötila olisi etelässä noin kuudessatoista asteessa ja Lapissa yhdentoista–kahdentoista asteen tienoilla.

Jaa.
Exit mobile version