lauantai, 5 lokakuun

Fintrafficin rataliikennekeskuksessa ollaan huolissaan siitä, että luvaton oleskelu junaradalla on lisääntynyt. Eniten häiriökirjauksia tehdään pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Ihmisten luvaton liikkuminen junaradalla on johtanut tänä vuonna jo 1 540 junan myöhästymiseen.

Tämä selviää Fintrafficin rataliikennekeskuksen tilastoista. Koko viime vuoden aikana tehtiin 1 539 häiriökirjausta asiattoman radalla liikkumisen takia.

Fintrafficin rataliikennekeskuksessa ollaan huolissaan siitä, että luvaton oleskelu junaradalla on lisääntynyt. Fintraffic muistuttaa tiedotteessa radalla liikkumisen olevan paitsi kiellettyä, myös hengenvaarallista.

Nykyjunat ovat niin hiljaisia, ettei lähestyvää junaa välttämättä huomaa ennen kuin on liian myöhäistä. Vahinko voi sattua myös, vaikka ihminen ei olisi suoraan raiteilla. Vauhdissa olevan junan ilmavirta voi kaataa radan lähellä oleskelevan ihmisen.

Lisäksi junan katolle kiipeäminen aiheuttaa Suomessa keskimäärin 1–2 kuolemantapausta vuosittain, minkä lisäksi ne johtavat vakaviin loukkaantumisiin joka vuosi.

Tänä vuonna tehdyistä häiriökirjauksista yli puolet tapahtui Espoon, Helsingin aseman, Huopalahden, Keravan ja Tikkurilan asemien sekä Tampereen aseman alueella.

Varsinais-Suomen alueella on tehty tänä vuonna 20 häiriökirjausta koskien asiatonta radalla liikkumista, Satakunnan alueella viisi.

Jaa.
Exit mobile version