maanantai, 23 syyskuun

Kajaanin varuskunnan terveysasemalla on käynyt tällä viikolla yhteensä 250 varusmiestä, mikä on kolmasosa viime viikkojen pahimpien päivien määristä.

Kainuun prikaatissa jylläävä adenovirusepidemia näyttää olevan lievästi rauhoittumassa. Ainakin, jos tarkastellaan Kajaanin varuskunnan terveysasemalle hengitystieoireiden takia tällä viikolla hakeutuneiden varusmiesten määrää.

Varuskunnan terveysasemalla on käynyt tänään 110 ja eilen 140 varusmiestä. Se on kolmasosa viime ja toissa viikon huippupäivien määrästä, kertoo esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Jukka Vuorisalmi.

– Vaikka mieli tekisi, en lähtisi tekemään parin päivän perusteella johtopäätöksiä, Vuorisalmi toteaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä viisi varusmiestä, joista kaksi on tehohoidossa. Prikaatin henkilökunnassa on yksittäisiä sairastumisia.

Vuorisalmen mukaan kattavampaa näkemystä kuluvasta viikosta saadaan perjantaina. Silloin myös harkitaan, jatketaanko varuskunnassa nykyisiä rajoitustoimenpiteitä vai helpotetaanko jotain.

– Jokainen toimenpide harkitaan erikseen. On oltava huolellinen, koska se voi kostautua, Vuorisalmi sanoo.

Adenovirustartuntojen ja virustartuntaan viittaavien oireiden määrä varusmiehillä kasvoi nopeasti tämän syksyn aikana. Viruksen leviämisen hillitsemiseksi varuskunnassa on muun muassa tehostettu hygieniaa, sisätiloissa käytetään kasvomaskia ja esimerkiksi ruokailuissa istutaan tuvittain tai yksiköittäin. Lisäksi varusmiehet eivät pääse iltavapaille, jotta tartunnat eivät leviä.

Vuorisalmen mukaan varuskunnassa mietitään koko ajan, miten vastaavaan tilanteeseen voidaan jatkossa varautua paremmin.

Vaikka vielä ei ole kattavien johtopäätösten aikana, Vuorisalmen mukaan pohdinnassa on esimerkiksi se, miten ennakointia voidaan parantaa, jotta tarvittavat toimenpiteet pystytään käynnistämään nopeasti.

– Viime kevään adenovirusepidemia oli pienemmässä mittakaavassa. Pystyimme tunnistamaan, mistä se alkoi levitä. Nyt se alkoi monesta paikasta samaan aikaa, joten toimenpiteet koskevat kaikkia.

Jaa.
Exit mobile version