maanantai, 16 syyskuun

Grindria pystyy käyttämään olympialaisten kisakylässä ja muilla alueilla, mutta sen sijaintiin perustuvia ominaisuuksia on poistettu käytöstä.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tarkoitetun yhdysvaltalaisen deittisovelluksen Grindrin käyttöä on rajoitettu Pariisin kesäolympialaisissa. Palvelu kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Rajoitusten tarkoituksena on suojella niiden urheilijoiden yksityisyyttä, jotka eivät ole tulleet julkisuuteen seksuaalisen suuntautumisensa kanssa tai jotka tulevat maista, joissa esimerkiksi homoseksuaalisuus on lailla kiellettyä.

Grindrin mukaan on olemassa riski, että ulkopuoliset tahot saattavat pyrkiä tunnistamaan ja paljastamaan sovellusta käyttäviä urheilijoita.

Grindr kyllä toimii olympiakylässä ja muilla urheilijoiden käyttämillä alueilla, mutta sen sijaintiin perustuvaa käyttöä on estetty kisojen ajaksi.

Pois käytöstä ovat muun muassa ominaisuudet explore ja roam, joiden avulla alueella oleskelevia Grindr-käyttäjiä voi selailla periaatteessa mistä päin tahansa maailmaa.

Oletuksena pois käytöstä on myös tieto, joka kertoo, kuinka kaukana toinen käyttäjä fyysisesti on. Tämän voi kuitenkin halutessaan laittaa takaisin päälle.

Lisäksi maksuttoman tilauksen käyttäjät voivat poikkeuksellisesti lähettää heti katoavia viestejä rajattoman määrän eikä kuvista ja keskusteluista pysty ottamaan kuvakaappauksia.

Ongelmia aikaisemmissa kisoissa

Grindr rajoitti sovelluksensa käyttöä myös Kiinassa Pekingin talviolympialaissa vuonna 2022.

– Tämä on meidän tapamme varmistaa, että LGBTQ+-urheilijat voivat tavata toisiaan autenttisesti ilman huolta urkkijoista tai ei-toivotusta huomiosta, palvelu kirjoittaa verkkosivuillaan.

Grindr alkoi miettiä olympiaurheilijoiden yksityisyydensuojaa tarkemmin sen jälkeen, kun yhdysvaltalaisen Daily Beast -nimisen verkkomedian toimittaja kirjoitti vuonna 2016 jutun siitä, miten urheilijat tapasivat Grindrin kautta toisiaan Brasilian Rio de Janeiron kesäolympialaisissa.

Jutussa ei paljastettu sovellusta käyttäneiden urheilijoiden nimiä, mutta sitä kritisoitiin paljon siitä, että käyttäjien kuvailu sisälsi paljastavia yksityiskohtia. Lopulta juttu poistettiin verkosta pahoitteluiden kera.

Kuuntele Yle Areenasta Juuso Pekkisen toimittama Räjäytyskuva-podcastin neljäs kausi, jonka aiheena on teknologia ja deittailu:

Jaa.
Exit mobile version