lauantai, 12 lokakuun

Porilaispoliitikko Antti Pekola on eronnut kokoomuksesta mutta ei jätä seurakunnallisia luottamustehtäviään.

Satakunnan kokoomus ei ota kantaa homovastaisilla kommenteillaan kohauttaneen porilaispoliitikko Antti Pekolan asemaan seurakuntapolitiikassa.

Pekola on eronnut kokoomuksesta, mutta hän kertoi keskiviikkona Ylelle jatkavansa Porin yhteisessä kirkkovaltuustossa ja Keski-Porin seurakuntaneuvostossa. Hänen mukaansa nämä paikat eivät ole suoraan kokoomukseen liittyviä. Ryhmän nimi on Porin kirkkovaltuustossa Kokoomuksen seurakuntaväki.

Satakunnan kokoomuspiiri on yksiselitteisesti tuominnut Pekolan julkisuudessa olleet kirjoitukset.

– Seurakuntavaalit eivät liity puoluepolitiikkaan, vaikkakin paikallisyhdistysten kirkkoaktiivit ehdokkaita listoille ennen seurakuntavaaleja keräävätkin, sanoo sähköpostivastauksessaan Ylelle Satakunnan kokoomuspiirin puheenjohtaja Jarkko Stenfors.

Hän kuitenkin muistuttaa, että seurakuntavaalien ehdokassitoumuksessa on maininta hyvästä ja seurakunnan etujen mukaisesta käytöksestä.

– On kirkkovaltuuston ja lopulta Turun tuomiokapitulin tehtävä arvioida, onko Pekola käyttäytynyt sitoumuksen hengen ja kirkon edun mukaisesti. Minun mielestäni ei, puheenjohtaja Stenfors sanoo.

Kohu alkoi tekstarista

Kohu Antti Pekolan ympärillä alkoi, kun hän kirjoitti syyskuun lopussa Satakunnan Kansa Länsi-Suomi -lehden tekstiviestipalstalla, että ”Raamatun perussanoma ei ole ”rakkaus”, vaan kristityn vastuu teoistaan. Tärkein Raamatun kohta on 3. Moos. 20.13. Noudattakaamme sitä”.

Kyseisessä Raamatun kohdassa todetaan, että ”Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niin kuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.

– Olen surullinen enkä jaa hänen näkemyksiään. Kommentit eivät ole sopivia. Kenenkään rakkaus ei ole vähempiarvoista, totesi Turun piispa Mari Leppänen Ylelle.

Piispan mukaan luottamushenkilöiden tulee edistää kirkon parasta ja toimia arvokkaasti.

Ihmisoikeusjärjestö Seta kertoi keskiviikkona tehneensä rikosilmoituksen Pekolan kirjoituksesta rikosnimikkeenä kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Pekola kiistää rikoksen.

Jaa.
Exit mobile version