torstai, 24 lokakuun

Seikkailupuistoyhtiö Leos Hoplopin muutosneuvottelut ovat päättyneet.

Hoplopin sisäleikkipuisto Helsingin Pasilassa. Kuva on otettu 17. toukokuuta 2021. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Seikkailupuistoyhtiö Leos Hoplop sulkee viisi leikkipuistoa. Yritys kertoo tiedotteessa, että arviolta 70 henkilön työsuhde päättyy.

Yrityksen mukaan tulevina viikkoina sulkeutuvat nämä puistot:

  • Leos Turku
  • HopLop Vantaanportti
  • HopLop Lohja
  • HopLop Tampere Linnainmaa
  • HopLop Pirkkala

Yrityksen muutosneuvottelut alkoivat 7. lokakuuta. Suljettavia puistoja on vähemmän kuin muutosneuvottelujen alussa alun perin kaavailtiin.

Muutosneuvottelujen alussa yhtiö arvioi sulkevansa 22 leikkipuistostaan noin 10. Se arvioi neuvottelujen tuloksen vaikuttavan korkeintaan 211 työsuhteeseen.

Yrityksen mukaan odotuksia parempaan lopputulokseen vaikutti erityisesti leikkipuistojen vuokranantajien ymmärrys ja tuki.

Muutosneuvottelut koskivat yhtiön koko henkilökuntaa Suomessa.

Yrityssaneeraus jatkuu

Leos Hoplopin mukaan muutosneuvottelujen keskeisenä tavoitteena oli varmistaa yhtiön kannattavuus ja tulevaisuuden toimintakyky muuttuneessa markkinatilanteessa.

Yritykseen on vaikuttanut voimakkaasti korkealla ollut inflaatio. Se on nostanut puistojen vuokrakustannuksia ja pienentänyt katteita.

Yhtiö ilmoitti syyskuun alussa hakeutuvansa yrityssaneeraukseen. Saneerauksen tavoitteena on turvata yhtiön pitkän aikavälin kehitys järjestämällä yhtiön toimintaa uudelleen parantamalla strategiaa ja karsimalla puistoverkoston ylikapasiteettia.

– Olemme toiveikkaita tulevaisuuden suhteen, Leos HopLopin toimitusjohtaja Joakim Gunler sanoo tiedotteessa.

Leos Hoplop kuuluu kansainväliseen sisäleikkipuistoketju Leos Leklandiin, jolla on puistoja Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Saksassa.

Jaa.
Exit mobile version