keskiviikko, 15 toukokuun

Äiti kanteli Itä-Suomen hovioikeuteen vangitsemisestaan ja vaati välitöntä vapautusta.

Emilia Saukkonen,

Tarja Laitinen

Joensuussa väkivaltaisesti kuolleen 4-vuotiaan äiti pysyy vangittuna. Nainen teki vangitsemispäätöksestään kantelun Itä-Suomen hovioikeuteen.

4-vuotias lapsi löytyi kuolleena kotoaan Joensuun Rantakylässä viime vuoden kesäkuussa. Hänellä oli laajoja palovammoja ja mustelmia. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa lapsen kuolemasta tämän äidin ja isäpuolen.

Lapsen äiti Muusa Tuulia Katariina Rissanen tuomittiin ehdottomaan vankeuteen kolmeksi vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi varkaudesta, huumausainerikoksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Sekä syyttäjä että lapsen kuolemasta tuomittu äiti ovat valittaneet Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Myös kuolleen lapsen biologinen isä ja lapsen isoäiti vaativat muutoksia käräjäoikeuden tuomioon.

Myöhemmin lapsen isäpuolikin jätti oman valituksensa.

Hovioikeuteen toimitetussa valituksessa Rissanen vaatii, että oikeus hylkää syytteet törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi Rissanen katsoo, että vankeusrangaistusta on joka tapauksessa alennettava ja se on muutettava ehdolliseksi. Kolmanneksi Rissanen vaatii, että hänet on vapautettava välittömästi.

Hovioikeus on nyt käsitellyt Rissasen vaatimuksen hänen vapauttamisestaan. Hovioikeus on päättänyt hylätä kantelun.

Hovioikeuden päätöksen mukaan Rissanen ei ole esittänyt eikä asiassa ole muutoinkaan tullut ilmi sellaisia seikkoja, joiden perusteella hänen vangittuna pitäminen olisi asian laadun, hänen ikänsä tai muiden henkilökohtaisten olosuhteidensa vuoksi kohtuutonta.

Jaa.
Exit mobile version