sunnuntai, 19 toukokuun

Kyse oli tapauksesta, jossa alaikäisiä tyttöjä oli kuvattu koulun suihkutiloissa.

Turun hovioikeus on pitänyt ennallaan vasemmistoliiton entisen kunnallispoliitikon Sasu Haapasen ja hänen naisystänsä Janna Mannisen saamat tuomiot.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi kesäkuussa 2022 Haapasen kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen seksuaalirikoksista. Nainen tuomittiin kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Hovioikeus teki vastaanottamastaan näytöstä samat johtopäätökset kuin käräjäoikeus ja hylkäsi vastaajien valitukset.

Kyse oli tapauksesta, jossa alaikäisiä tyttöjä oli kuvattu koulun suihkutiloissa. Naisystävä oli ottanut kuvat ja antanut ne miehelle seksuaalisia tarkoituksia varten. Oikeus piti erityisen tuomittavana sitä, että rikokset olivat tapahtuneet koulussa.

Oikeus katsoi Haapasen syyllistyneen törkeään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaan lasta esittävän kuvan levittämiseen, kuuteen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoon.

Haapanen vaati tuomionsa lyhentämistä ja lieventämistä ehdolliseksi vankeudeksi. Hän katsoi myös, että osa syytteistä oli vanhentunut. Lisäksi hän vaati korvausvaatimusten alentamista tai hylkäämistä.

Myös nainen haki syytteiden hylkäämistä sekä korvausvaateiden alentamista tai hylkäämistä.

Vasemmistoliitto ehti nimetä Sasu Haapasen pormestariehdokkaakseen ennen rikosvyyhdin paljastumista. Haapanen toimi myös kunnallisjärjestön puheenjohtajana ja varavaltuutettuna. Hän erosi kaikista puolueen luottamustehtävistä.

Jaa.
Exit mobile version