sunnuntai, 19 toukokuun

Helsingin Sanomat kertoo, että noin 40 vuotta vanha vankeustuomio paljastui kirjaväitteiden kautta.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Veikko Vallin on istunut ehdottoman vankeustuomion Riihimäen vankilassa.

Vallin kertoo noin 40 vuotta vanhasta pahoinpitelytuomiostaan yksityisellä Facebook-sivuillaan. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Pahoinpitely tapahtui Ruotsissa.

– Toinen osapuoli vei asian oikeuteen. Sain siitä tuomion, josta suoritin ensikertalaisena puolet, muistaakseni 2 tai 3 kuukautta. Tuomio laitettiin täytäntöön myöhemmin, ja suoritin sen Suomessa, Vallin kirjoittaa Facebook-päivityksessään Helsingin Sanomien mukaan.

Vallin kertoi tuomiostaan Facebook-sivuillaan sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat oli tiedustellut häneltä asiasta. Kysymyksen taustalla oli Vallinin serkun Jussi Lehtisen kirjoittama kirja.

Lehtinen kertoo HS:n mukaan kirjassaan, että hänen serkkunsa istui ”muutaman kuukauden Riihimäen vankilassa” ja palasi serkusten yhteiseen asuntoon Tampereen keskustaan. Ilta-Sanomat on uutisoinut kirjasta vuosi sitten.

Kirjassa kerrotaan lisäksi, että Lehtisen serkku oli saanut Ruotsissa vankeustuomion pahoinpitelystä, mutta tämä oli karannut Suomeen ennen tuomion täytäntöönpanoa.

– En ole mitenkään ylpeä siitä, mitä tapahtui, mutta ei sitä tekemättömäksikään saa. Ja vaikka mokaa, silti voi elämässä pärjätä – kunhan oppii virheistään eikä toista niitä, kirjoittaa Vallin Facebookissa.

Vallin ei tiettävästi ole kertonut vankeustuomiostaan aiemmin.

Perussuomalaisen puolueen jäsenten rikosepäilyistä on käyty laajaa keskustelua puolueen kansanedustajan Timo Vornasen ammuttua aseella maahan baari-illan päätteeksi Helsingissä huhtikuussa.

Jaa.
Exit mobile version