sunnuntai, 19 toukokuun

HUSin yhtymähallitus kokoontui päättämään palveluverkkoaan koskevista muutoksista maanantaiaamuna.

Anna Horppu,

Paula Tiainen

Lohjan sairaalan synnytystoiminta lakkautetaan, kertoo HUS.

HUSin yhtymähallitus kokoontui päättämään asiasta tänä aamuna. Kokouksessa yhtymähallitus kokoontui päättämään myös muista aiemmin esitetyistä muutoksista palveluverkkoonsa.

HUS lopettaa myös öisin ja viikonloppuisin tehtävät leikkaukset Porvoon ja Lohjan sairaaloissa.

Muutokset tapahtuvat Lohjalla viimeistään vuonna 2026, Porvoossa taas vuonna 2027.

Lohjan synnytystoiminnan lakkauttamisesta kertoi ensin RKP tiedotteessaan. Tiedotteessa sanotaan, että synnytysosaston sulkemisesta päätettiin tänään maanantaina muutaman äänestyskierroksen jälkeen.

HUS on kertonut aiemmin, että sen on tehtävä palveluverkkoonsa muutoksia alijäämäisen taloustilanteensa sopeuttamiseksi. HUSin mukaan sen on turvattava tulevina vuosina myös henkilöstönsä saatavuutta.

Helmikuussa HUS tiedotti sulkevansa Lohjan sairaalan synnytysosaston väliaikaisesti. Synnytysosasto on suljettuna kesäkuun puolivälistä syyskuun alkuun.

Risto Rautava: Lähtökohtana potilasturvallisuus

HUSin yhtymähallituksen puheenjohtaja Risto Rautava (kok.) kertoo, päätöksiä koskevat valmistelut alkavat välittömästi.

– Hoitojonot ovat erittäin pitkiä ja oikea tapa lyhentää niitä on lisätä leikkausten määrää. Nyt pystymme lisäämään etukäteen suunniteltuja leikkauksia. Tämä on oleellinen osa tätä päätöstä, Rautava perustelee yöaikaan ja viikonloppuisin tehtävän leikkaustoiminnan lakkauttamista.

Rautava toteaa, että Lohjalta synnytykset siirtyvät tulevaisuudesta Lohjalta Helsingin Meilahteen, Espoon Jorviin ja Hyvinkäälle.

– Päätöksellä tavoitellaan merkittäviä säästöjä HUSin toimintaan. Meidän on tehtävä muitakin päätöksiä lähitulevaisuudessa, jotta alijäämä saadaan katettua, Rautava perustelee päätöstä Lohjan synnytysosaston kohtalosta.

Rautava korostaa, että päätösten lähtökohta on potilasturvallisuus. Rautavan mukaan yhtymähallitukselle on vakuutettu asiantuntijoiden toimesta, että synnyttäminen on Uudellamaalla jatkossakin turvallista.

– Pitää muistaa, että Länsi-Uudeltamaalta matka Jorviin ei ole kovin paljoa pidempi kuin Lohjalle. Parinkymmenen minuutin tai pahimmillaan puolen tunnin lisämatka on vielä siedettävä, hän sanoo.

Jaa.
Exit mobile version