perjantai, 4 lokakuun

HUS lupaa varmistaa Rekolan yksikön hoidon jatkuvuuden yhteistyössä potilaiden ja sosiaalihuollon kanssa.

HUSin ylläpitämä ryhmäkoti potilaille, jotka elävät hengityslaitteen varassa suljetaan ensi vuonna, HUS tiedottaa.

HUSin mukaan se ei voi enää jatkaa Vantaan Rekolassa sjaitsevan ryhmäkotinsa toimintaa, sillä HUS ei voi järjestää eikä tuottaa sosiaalihuollon palveluja.

Vammaispalvelulaki uudistuu 1.1.2025 ja hengityslaitteen varassa elävien potilaiden palvelut siirtyvät terveydenhuollon vastuulta sosiaalihuollolle.

HUS vastaa jatkossa ainostaan näiden potilaiden erikoissairaanhoidosta. Poikkeuksena ovat kuitenkin hengityshalvauspotilaat.

Asiakasmaksulain mukaan potilas voi kolmen vuoden siirtymäaikana itse valita ajankohdan, jolloin hän siirtyy palvelujärjestelmästä toiseen. Potilaiden on siirryttävä uuden lain piiriin viimeistään 1.1.2028.

Muutoksia henkilökunnan työnkuviin ja tehtäviin

HUSin mukaan henkilökuntaa ja asukkaita on tiedotettu muuttuneesta tilanteesta. HUS varmistaa Rekolan yksikön hoidon jatkuvuuden yhteistyössä potilaiden ja sosiaalihuollon kanssa.

Vammaispalvelulainsäädännön tavoitteena on ollut vahvistaa hengityslaitteen varassa elävien potilaiden itsemääräämisoikeutta ja asemaa suhteessa muihin vammaisiin. Rekolan ryhmäkodin asukkaat ovat valinneet tämän asumismuodon.

HUS ottaa huomioon potilaiden toiveet asumisjärjestelyissä. Neuvottelut jatkuvat syksyn aikana asukkaiden sosiaalipalveluista vastaavien tahojen kanssa.

Ryhmäkodissa työskentelevän henkilökunnan osalta työnkuviin ja tehtäviin tulee muutoksia. Henkilöstön kanssa pidetään muutosneuvottelut.

Jaa.
Exit mobile version