sunnuntai, 8 syyskuun

Yhtenäinen saderintama saavuttaa Suomen sunnuntaihin mennessä. Ukkoset ovat osassa maata rajuja vielä tänään.

Ajankohtaan nähden harvinainen helleaalto on väistymässä, kun maan länsipuolella vellova matalapaine puskee kylmempää ilmaa Suomeen.

– ”Iso matala” möyryää Islannin ja Norjan välillä loppuviikon ja puskee Suomen helteisen ilmamassan itään, Ylen meteorologi Matti Huutonen muotoilee.

Helteet voivat Huutosen mukaan nousta vielä tänään hellelukemiin itäisessä Suomessa. Muuten helteet alkavat olla tältä erää taputeltu, ja lämpötilat painuvat tavanomaisempiin alkukesän lukemiin, noin 20 asteen tuntumaan.

Loppuviikolla sataa ja paistaa

Viileä ilmamassa törmää loppuviikon aikana idän lämpimään ilmaan. Se tuo sateita koko Suomeen.

Tänään torstaina sää on epävakaisen vaihtelevaa koko Suomessa. Pohjois-Karjalaan, Kainuuseen ja Lappiin syntyy paikoin rajuja ukkoskuuroja, joihin liittyy rankkasateita ja puuskaista tuulta. Etelässä ja lännessä ilta on enimmäkseen poutainen ja selkeä.

Huomenna perjantaina sateet liikkuvat edelleen koilliseen. Sade- ja ukkoskuuroja muodostuu Itä- ja Pohjois-Lappiin, Etelä-Suomeen ja sisämaahan. Sadealueiden välillä maan keskivaiheilla aurinko paistaa laajasti.

Lauantain ja sunnuntain aikana Suomeen liikkuu yhtenäisempi sadealue. Lauantaina sateet tulevat kuuroina niin etelässä kuin pohjoisessakin, sunnuntaina saderintama on yhtenäisempää.

Sadekamppeet mukaan keikalle

Metallimusiikin jätti Metallica esiintyy perjantaina ja sunnuntaina taivasalla Helsingin Olympiastadionilla.

Keikkasäästä on tulossa varsin epävakainen: perjantaina vesi sataa kuuroina, sunnuntaina sade on yhtenäisempää.

– Perjantai on sen suhteen parempi. Sunnuntaina sateen riski on korkeampi, eli kyllä siinä kannattaa sadevarustetta olla matkassa, toteaa Huutonen.

Seinäjoella YleXPop-tapahtuma keskeytyi viime viikonloppuna rajujen ukkoskuurojen takia.

Ukonilmojen mahdollisuus säilyy myös tulevana viikonloppuna, mutta Metallica todennäköisesti välttyy Seinäjoen kohtalolta.

– En jaksa uskoa, että samanlaista tilannetta olisi päällä. Viime viikonloppuna oli todella kuumaa ja kosteaa, nyt on viileää ja kosteaa, Huutonen summaa.

Korjattu jutun kuvatekstiä 6.6. klo 13.07: Metallica esiintyi Helsingissä vuonna 2018, ei vuonna 2022.

Jaa.
Exit mobile version