tiistai, 8 lokakuun

Mikkelin ja Savonlinnan keskussairaaloiden välinen jännite kuului valtuutettujen puheenvuoroissa. Säästöjen kritisoitiin kohdistuvan vain Savonlinnan keskussairaalaan.

Etelä-Savon aluevaltuusto kokoontui etänä uhkauksen vuoksi päättämään ennätyksellisistä säästöistä.

Aluevaltuutettujen on tarkoitus päättää liki 40 miljoonan säästöistä seuraavalle kahdelle vuodelle.

Säästöistä keskusteltiin pitkään kokouksessa. Valtuusto päätti viedä sairaalapalveluihin tehtävät säästöt takaisin valmisteluun. Arto Sepposen (kesk.) esitys kaatoi hallituksen pohjaesityksen äänin 39 – 19.

Sepposen esityksessä uuteen valmisteluun viedään sairaalapalveluiden ja päivystyksen yli kahdeksan miljoonan euron säästöt, jotka koskevat esimerkiksi Savonlinnan keskussairaalan yökirurgiaa.

Valtuuston keskustelussa vaihdettiin paljon mielipiteitä kahden keskussairaalan työnjaosta. Etelä-Savo on harvoja hyvinvointialueita, jossa on kaksi keskussairaalaa.

Säästöjen kritisoitiin kohdistuvan vain Savonlinnan keskussairaalaan. Myös sitä epäiltiin, onko Mikkelin sairaalan mahdollisia säästökohteita käyty yhtä tarkasti läpi.

Valtuutettu ja Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laineen (kesk.) mukaan esitys on valmisteltu erittäin huonosti ja muutosjohtaminen on epäonnistunut.

Valtuutettu ja Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eija Stenbergin (sd.) mukaan maakunta jopa hajoaisi, jos hallituksen esitys säästöistä toteutuu.

Isompien säästöjen lisäksi pitkiä puheenvuoroja käytettiin yksittäisistä säästökohteista, joista lopulta äänestettiin. Valtuusto esimerkiksi palautti valmisteluun kaavailut siirtää Kerimäen vanhushoidon yksikkö Savonlinnaan.

Äänestyksen jälkeen valtuusto päätti myös, ettei sosiaalityöntekijöitä korvata sairaanhoitajille nuorten mielenterveyspalveluissa.

Jaa.
Exit mobile version