tiistai, 8 lokakuun

Mies oli yrittänyt peittää tekoaan muun muassa kuljettamalla surmatun miehen tavaroita tämän asunnolle.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa luettiin maanantaina syytteet taposta. Iäkkään miehen epäillään tappaneen toisen miehen tämän kesämökillä Kiteen Kesälahdella kaksi vuotta sitten.

Syyttäjän mukaan vuonna 1952 syntynyt mies surmasi noin 70-vuotiaan imatralaismiehen tuntemattomaksi jääneellä tavalla. Tekoon on saattanut liittyä ilmakivääri.

Teon jälkeen mies oli syyttäjän mukaan kätkenyt ruumiin maastoon ja viettänyt mökillä useita päiviä. Myöhemmin hän oli kuljettanut kuolleen miehen tavaroita ja auton uhrin asunnolle Imatralle. Hän oli myös maininnut tuttavalleen, että mökillä ollut mies on menehtynyt.

Kun poliisi alkoi alkuvuodesta 2023 tutkia imatralaismiehen katoamista, syytetty kertoi poliisille, että hän oli poistunut mökiltä yhdessä tämän kanssa. Kesämökki kuitenkin varmistui miehen katoamispaikaksi viime vuoden lopulla, kun sieltä löytyi hänen jäänteitään.

Syyttäjä vaatii vuonna 1952 syntyneelle miehelle vähintään yhdeksän vuoden vankeusrangaistusta taposta. Mies on ollut vangittuna viime vuoden joulukuusta asti.

Jaa.
Exit mobile version