perjantai, 25 lokakuun

Vielä keväällä 2023 ero keskustan ja perussuomalaisten välillä oli merkittävän suuri.

Iltalehden käsiinsä saaman Verianin puoluebarometrin julkistamattoman osuuden mukaan keskusta on saavuttanut perussuomalaiset puoluebarometrin kokonaisimagoa käsittelevässä osuudessa.

Vielä keväällä 2023 ero näiden kahden puolueen välillä oli merkittävän suuri. Parhaimman kokonaisimagon kolmen kärki on kokoomus, SDP ja vasemmistoliitto.

Verianin tiedotteessa kerrottiin tiistaina, että perussuomalaisiin suhtaudutaan tällä hetkellä hiukan negatiivisemmin kuin viime keväänä. Positiivisia ajatuksia perussuomalaiset herättää 28 prosentissa kyselyyn vastanneista. Keskustan vastaava lukun on 41 prosenttia.

kyselytutkimukseen vastasi vastaajapaneelissa vajaat 1 800 ihmistä 30.9.–10.10. Tutkimustulosten virhemarginaali on koko vastausaineiston tasolla suurimmillaan 2,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Keskusta saavutti perussuomalaisia Ylen kannatuskyselyssä lokakuun alussa

Myös Ylen kannatuskyselyssä lokakuun alussa keskusta saavutti perussuomalaisia. Keskustan kannatus nousi tuolloin edellismittauksen 10,8 prosentista 13,2 prosenttiin. Perussuomalaisilla kannatus pysyi 16,7 prosentissa.

Kaikkosen mielestä keskusta ei kilpaile erityisesti perussuomalaisten kanssa.

– En halua nimetä mitään yhtä puoluetta. Useampikin puolue on sellainen, josta voisi äänestäjiä meille tulla. Toki on hyvä, jos useampi ihminen ajattelee, että olisiko keskusta sitten ihan tolkullinen puolue, Kaikkonen sanoi lokakuun alussa.

Jaa.
Exit mobile version