keskiviikko, 22 toukokuun

Munkeilla herkuttelu kuuluu vappuun. Seurasimme, millaisia jonoja syntyi suosittuihin munkkipisteisiin.

Petra Ketonen,

Valtteri Kujansuu

Ilmaiset ämpärit eivät ole ainoa asia, jota suomalaiset ovat valmiita jonottamaan. Tampereella yli tuhat ihmistä jonotti vappuaattona ilmaisia munkkeja.

Venla Korhonen oli bongannut tiedon leipomon tempauksesta sosiaalisesta mediasta. Iina Rajala lähti kaveriksi jonoon.

– Varmaan meni puolitoista tuntia meni loppujen lopuksi. Mutta kun on hyvää seuraa, niin mikäs siinä, Venla Korhonen sanoo.

– Ja hyvä sää, Iina Rajala täydentää.

Myös Osmo Reima ja Milla Turtonen havittelivat ilmaisia munkkeja. Tunnin jonotuksen jälkeen he olivat jo lähellä leipomon ovea.

– Lähdemme täältä Wappuvalaan laittamaan lakit päähän ja puistoon piknikille, Milla Turtonen kertoi.

Ruthin leipomon yrittäjä Joonas Mäkisen mukaan jonottajia oli yli tuhat. Munkkeja jaettiin kuudessa tunnissa 5 000 kappaletta – viisi per asiakas. Kun munkit loppuivat, jaettiin leipää.

– Kyllä se yllätti. En ole tuollaista jonoa nähnyt. Ensimmäinen tuli jo eilen illalla, ja oli tuossa oven takana yötä, Joonas Mäkinen kertoo.

Pyynikillä piti säännöstellä

Munkit keräsivät jonoa myös Tampereen Pyynikillä. Näistä munkeista tosin piti maksaa.

Näkötornin kahvilan pihaan oli pystytetty teltta, josta myytiin munkkeja jonottajille.

– Kahdeksalta aamulla oli jo teltan vieressä jono, ja yhdeksältä avattiin teltta, kahvilapäällikkö Emma Leppänen kertoo.

Munkkien menekki on ollut niin kova, että myyntimääriä on pitänyt rajoittaa. Aamupäivällä teltasta sai ostaa korkeintaan viisi munkkia kerralla, mutta säännöstelyä on ollut tarkoitus purkaa päivän mittaan.

Emma Leppänen ei osaa sanoa, kuinka monta munkkia kahvilasta myydään vappuna.

– Niin paljon kuin leipurit ehtivät leipoa. Meillä on töissä kaksi leipuria yöllä ja kaksi päivällä.

”Ei hetkeäkään ilman jonoa”

Myös Tampereen Nekalassa sijaitsevassa Konditoria Marissa on ollut kiireinen päivä. Jonoa oli oven takana jo ennen avaamista aamuseitsemältä.

– Jonoa on ollut ulos asti koko päivän. Ei ole ollut hetkeäkään ilman jonoa, konditoriassa työskentelevä William Wahlroos kertoo.

Henkilökunta ei ole pysynyt laskuissa, kuinka monta munkkia on mennyt kaupaksi. William Wahlroosin mukaan myynti on ollut hurjaa, mutta kaikille on riittänyt munkkeja.

Jaa.
Exit mobile version