sunnuntai, 20 lokakuun

Ilveksen kausi Veikkausliigassa päättyi hopeasijaan. Kannattajat saivat jännittää päätöskierroksen lopputuloksia viime metreille saakka.

Jalkapallon Suomen mestaruus ratkesi lauantai-iltana, kun KuPS kaatoi HJK:n niukasti 1–0 ja varmisti voitollaan mestaruuden. Ilveksellä oli myös sauma mestaruuteen, jos ottelu Kuopiossa olisi päättynyt tasapeliin tai HJK:n voittoon.

Tampereen Tammelassa tuon ottelun tulosta jännitettiin viime sekunneille saakka.

– Me kannatettiin Klubia täällä kokoajan. Heistä mestaruus oli kiinni. Mutta ei voi mitään, sanoo Kangasalta peliä perheineen katsomaan saapunut Mikko Sorsa.

Ilves päätti Veikkausliigassa kautensa tyylikkäästi murskalukemiin 4–0 SKJ:sta. Maalirikkaasta voitosta huolimatta se jäi mestaruuskamppailussa kakkoseksi.

Kannattajille hopea ei ollut häpeä, päinvastoin.

Jokaisen pelin tällä kaudella joko telkkarista tai paikan päältä katsonut tamperelainen Anna Kärppä pitää hopeasijaa suurena onnistumisena.

– Tuntuu todella upealta, kun miettii tämän kauden lähtökohtia. Melkein oltiin tiputtu sarjasta. Sieltä noustiin ja nyt ihan mielettömän hieno kausi.

Palkintosija on harvinaista herkkua

Itse palkintosijakaan ei ole kannattajalle jokavuotista herkkua.

Ilveksen ainoa Suomen mestaruus löytyy vuodelta 1983. Hopeasijoja sillä on nyt kaksi, edellinen on vuodelta 1985. Pronsseja joukkueelta löytyy niin ikään kaksi vuosilta 1984, 2017.

– On tämä upea suoritus palata muutaman vuoden takaa mitaleille. Peli oli aika samannäköistä, mitä se on ollut koko loppusyksyn. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Toni Tumanoff sanoo.

Ilvestä oli kannattamassa Tammelassa täpötäysi stadion. Kannatuslaulut jatkoivat raikuaan kauan vielä tulosten ratkettuakin.

– Tämä oli loistava päätös tälle kaudelle. Onhan se tietysti harmillista, että kaikki oli viimeiseen peliin asti omissa käsissä. Mutta tällä kertaa ei riittänyt, sanoo tamperelainen Milla Matinlauri.

Myös Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen piti hopeasijaa voittona Ylen haastattelussa ottelun jälkeen.

– On se voitettu mitali, vaikka kyllä se tässä hetkessä kirpaisee. Kääntyy iloksi kyllä. Onnittelut myöskin KuPSille Kuopioon mestaruudesta, Rantanen sanoi.

Juttua muokattu 20.10. kello 9:45: Jutussa aiemmin kerrottiiin virheellisesti, että hopeaa Ilvekseltä löytyy vuodelta 2017. Tuolloin Ilves sai Veikkausliigassa pronssia.

Jaa.
Exit mobile version