perjantai, 17 toukokuun

Sosiaalisessa mediassa on jaettu paljon kertomuksia iphonen takia pommiin nukutuista aamuista.

Puhelimilla on monta tehtävää, joista yksi yleisimmistä on aamuherätyksestä huolehtiminen. Tämä suhteellisen yksinkertainen, mutta sitäkin tärkeämpi tehtävä ei ole viime aikoina onnistunut kaikilta iphone-puhelimilta.

Useat iphonen omistajat ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa tapauksista, joissa puhelimen herätyskello on jättänyt aamulla herättämättä. Ongelma ei ole uusi, mutta iphonen käyttäjien mukaan se on pahentunut uusimman käyttöjärjestelmän päivityksen myötä.

Amerikkalaisen uutiskanava NBC:n Today-aamuohjelman mukaan iphonen valmistaja Apple on tietoinen ongelmasta. Yhtiö kertoo selvittävänsä, miksi herätyskello ei toimi osassa puhelimista.

Hiljaisen herätyskellon ongelman laajuudesta ei ole tietoa.

Tarjolla jo muutama ratkaisu ongelmaan

Nettikeskusteluissa on noussut esille muutama ratkaisu ongelmaan.

Ensinnäkin iphonen käyttäjiä kehotetaan ottamaan katsekontaktitoiminto pois päältä. Tämä tapahtuu asetuksista Face ID ja pääsykoodi -valikon kautta.

Katsekontaktitoiminto hiljentää joitakin ilmoitusääniä, kun se havaitsee, että käyttäjä katsoo puhelinta. Hiljaisen herätyskellon tapauksessa epäilys on, että sängyn vieressä oleva puhelin tulkitsee nukkuvat kasvot valveilla oleviksi ja sen takia hiljentää hälytysäänet.

Katsekontaktitoiminnon lisäksi käyttäjiä kehotetaan tarkastamaan, että soitto- ja ilmoitusäänet ovat päällä Äänet ja tuntopalaute -valikosta. Äänet ovat saattaneet mennä epähuomiossa pois päältä, jos Muuta painikkeilla -toiminto on valittu. Tämä toiminto mahdollistaa soitto- ja ilmoitusäänien säätämisen puhelimen fyysisillä painikkeilla.

Viimeinen ja varmin ratkaisu on hankkia erillinen herätyskello.

Jaa.
Exit mobile version