tiistai, 22 lokakuun

Parlamenttivaalit on määrä järjestää maassa viimeistään maaliskuussa. Jo viikkoja on kuitenkin spekuloitu, että vaalit tullaan käymään ennenaikaisesti.

Irlannissa järjestetään parlamenttivaalit vielä tämän vuoden puolella, kertoi maan pääministeri Simon Harris maanantaina.

Vaalit on ollut määrä järjestää Irlannissa viimeistään ensi vuoden maaliskuussa. Jo viikkojen ajan on kuitenkin spekuloitu, että ne voitaisiin järjestää ennenaikaisesti.

Asiantuntijat ovat pitäneet todennäköisimpänä ajankohtana marraskuuta, jolloin äänestäjät alkavat hyötyä hallituksen ilmoittamista uusista 10,5 miljardin euron veronkevennyksistä.

Harrisin mukaan äänestyspäivä vahvistetaan sen jälkeen, kun nykyinen hallitus on saanut hyväksyttyä viimeiset lakiesitykset.

– Tänä vuonna järjestetään parlamenttivaalit. Hallitus saattaa työnsä päätökseen järjestelmällisesti, pääministeri kertoi maanantain lehdistötilaisuudessa.

Irlannin pääministeripuolue Fine Gael on noussut mielipidemittauksissa sen jälkeen, kun Harris aloitti tehtävässään huhtikuussa. 37-vuotiaan tehtävään valittu Harris on Irlannin kaikkien aikojen nuorin pääministeri.

Lähde: Reuters

Jaa.
Exit mobile version