maanantai, 20 toukokuun

Zilliacuksesta on annettu pidätysmääräys Singaporessa, sillä hänen epäillään osallistuneen someyhtiö Yuuzoon harhaanjohtavien tulosilmoitusten julkaisemiseen.

Thomas Zilliacus vuonna 2014. Kuva: May Tse / Getty Images

Suomalainen liikemies Thomas Zilliacus otettiin kiinni Saksassa tiistaina, kertoo Ilta-Sanomat.

Zilliacuksesta on annettu pidätysmääräys Singaporessa, sillä hänen epäillään osallistuneen someyhtiö Yuuzoon harhaanjohtavien tulosilmoitusten julkaisemiseen. Singaporen poliisin mukaan tulosilmoituksissa yhtiön liikevaihtoa liioiteltiin miljoonien dollarien edestä.

Zilliacus on yksi Yuuzoon perustajista ja toimi aiemmin sen toimitusjohtajana. Yhtiö lopetti toimintansa sen jälkeen, kun tulosilmoitusten epäselvyydet tulivat julki ja Singaporen pörssi keskeytti kaupankäynnin sen osakkeilla.

Zilliacus kertoo Ilta-Sanomille, että Saksan poliisi otti hänet kiinni, kun hän oli matkalla Itävallasta Suomeen saamaan hoitoa sydän- ja verenpaineongelmiin. Nyt hän kertoo olevansa sairaalassa.

Zilliacus ei vielä tiedä, luovuttaako Saksa hänet Singaporeen.

Urheilupiireistä tuttu liikemies

Zilliacus työskenteli pitkään Nokialla. Hän kertoo Helsingin Sanomille vaurastuneensa kiinteistökaupoilla, osakkeilla ja yrityksiä perustamalla.

Zilliacus tunnetaan hyvin urheilupiireissä, sillä hän on toiminut muun muassa HJK:n puheenjohtajana ja Jokerien osaomistajana.

Keväällä 2023 Zilliacus herätti huomiota kertomalla, että hän on tehnyt ostotarjouksen yhdestä maailman suurimmista jalkapallobrändeistä, Manchester Unitedista. Seura ei päätynyt hänen omistukseensa.

Jaa.
Exit mobile version