maanantai, 23 syyskuun

Puolustus vaatii syytteen hylkäämistä. Syyttäjä rangaistuksen korottamista. Hovioikeuden pääkäsittely pidetään tammikuussa.

Kouluiskua Isonkyrön koulukeskukseen keväällä suunnitellut Evita Kolmonen on valittanut tuomiostaan hovioikeuteen. Asian vahvistaa Ylelle hänen puolustusasianajajansa Anni-Leena Träskbäck.

– Olemme vaatineet syytteen hylkäämistä, mutta emme ole valittaneet rangaistuksesta, mikäli hovioikeus edelleen katsoisi hänen syyllistyneen rikokseen, Träskbäck kertoo.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi Kolmosen kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Tuomio annettiin törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta sekä ampuma-aserikkomuksesta.

Kolmonen myönsi olleensa tapahtumapaikalla Isossakyrössä, mutta katsoo, että hän luopui teosta eikä teko ole sillä perusteella rangaistava.

Kolmonen kävi 12. maaliskuuta koulukeskuksen pihalla Isossakyrössä Etelä-Pohjanmaalla. Hänellä oli mukanaan pistooli, patruunoita, veitsi sekä polttopullo.

Kolmonen kuitenkin palasi autolleen ja ajoi takaisin kotikaupunkiinsa Vaasaan, jossa poliisi otti hänet kiinni. Kiinniotettaessa pistooli oli ollut repussa ja ladattu.

Myös aluesyyttäjä Annika Lampikoski-Nordberg valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

– Hän katsoo, että siinä olisi kysymyksessä useita tekoja, ja sillä perusteella rangaistusta pitäisi korottaa – ja joka tapauksessa muutenkin, Träskbäck avaa.

Hovioikeuden pääkäsittely pidetään 15.–17.1.

Artikkelin sitaattia täsmennetty 4.9.2024 klo 5.57.

Jaa.
Exit mobile version