sunnuntai, 22 syyskuun

Israelin presidentti Isaac Herzog sanoi amerikkalaismedian mukaan, ettei Israel halua sotaa Libanonin kanssa.

Israelin presidentti Isaac Herzog kiistää Sky Newsin mukaan Israelin osallisuuden tämänviikkoisiin hakulaitteiden ja muiden teknisten laitteiden räjähdyksiin.

Tuhansia hakulaitteita räjähti alkuviikosta yhtä aikaa Libanonissa. Räjähdyksissä kuoli ainakin 12 ihmistä ja lähes 3 000 loukkaantui. Äärijärjestö Hizbollah kertoi, että sen taistelijoita kuoli räjähdyksissä.

Tiistaina Libanonin hallituksen tiedotusministeri ja Hizbollah syyttivät räjähdyksistä Israelia. Myös yhdysvaltalaislehti New York Times kertoi lähteisiinsä perustuen, että räjähdysten taustalla on Israel.

Herzog kiisti väitteet sunnuntaina. Israelin presidentti vihjasi, että Hizbollah-järjestöllä on useita vihollisia, jotka voivat olla iskun takana.

– Me puolustamme vain itseämme, siinä kaikki, Herzog sanoi.

Herzog sanoi myös, ettei Israel ei halua täysimittaista sotaa Libanonin kanssa.

Tilanne Lähi-idässä on viime aikoina kiristynyt. Israel käy yhä sotaa Gazan kaistalla. Sen lisäksi Israel ja Libanon ovat viime aikoina ampuneet raketteja puolin ja toisin. Israel kertoi sunnuntaina, että Libanonista ammuttiin yli sata rakettia Pohjois-Israeliin varhain sunnuntaiaamuna.

Jaa.
Exit mobile version