lauantai, 26 lokakuun

Israel sanoo tekevänsä Iranissa kohdennettuja iskuja sotilaskohteisiin.

Israel on aloittanut ilmaiskut Iraniin. Israelin asevoimat kertoo lausunnossaan tekevänsä iskuja Iranissa sijaitseviin sotilaskohteisiin.

Asevoimien mukaan iskut ovat vastaus Iranin kuukausia jatkuneisiin hyökkäyksiin Israelia vastaan. Useiden medioiden mukaan Teheranissa on kuultu useita voimakkaita räjähdyksiä. Iranin valtiollinen televisio kertoo ainakin kuudesta räjähdyksestä.

Myös Yhdysvaltain viranomainen on vahvistanut iranilaismedia Iran Internationalille, että Israelin ilmaiskut Iraniin ovat alkaneet ja parhaillaan käynnissä.

– Minuutteja sitten Teheranin ympäristöstä kuului voimakkaiden räjähdysten ääniä, äänten lähde ei ole vielä selvillä, Iranin valtiontelevision toimittaja sanoi.

Iranin ilmatila on suljettu.

Syyrian media kertoo, että myös Keski- ja Etelä-Syyriassa oleviin sotilaskohteisiin olisi isketty.

New York Timesin mukaan räjähdysten ääniä on raportoitu kuullun myös Isfahanin ja Mashhaddin kaupungeissa sekä Kurdistanin maakunnassa.

Haaretz kertoo, että iranilaisen uutistoimisto Fars News Agencyn mukaan Israelin hyökkäyksen kohteina ovat sotilastukikohdat Länsi-Iranissa. Lisäksi uutistoimisto kertoi, ettei toistaiseksi ole merkkejä hyökkäyksestä ydin- tai öljylaitoksiin.

Yhdysvallat sai tiedon iskuista etukäteen

Uutistoimisto Reutersin mukaan Yhdysvaltoja informoitiin iskuista etukäteen.

– Käsittääksemme Israel tekee kohdennettuja iskuja sotilaskohteisiin Iranissa itsepuolustustarkoituksessa, Valkoisen talon kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja Sean Savett sanoi.

– Iskut ovat vastaus Iranin 1. lokakuuta Israelia vastaan tekemään ohjusiskuun, hän jatkoi.

Yhdysvaltain hallinnon virkamies, joka puhui uutistoimisto Reutersille perjantaina sanoi, että Yhdysvallat tiesi operaatiosta etukäteen, mutta hän painotti että Yhdysvallat ei ollut operaatiossa osallisena.

Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harrisia on tiedotettu Israelin iskuista Iranissa ja hän seuraa tiiviisti tapahtumia, Valkoinen talo kertoo.

Reuters, AFP, STT

Uutinen päivittyy

Jaa.
Exit mobile version