lauantai, 21 syyskuun

Israelin perjantaisessa iskussa Beirutiin kuoli ainakin 12 ja haavoittui 66. Yksi kuolleista on Hizbollahin eturintamalla taistelevien erikoisjoukkojen johtaja.

Israelin puolustusvoimat (–IDF) teki Libanonin pääkaupunki Beirutiin kohdennetun iskun perjantaina iltapäivällä.

Iskussa kuoli äärijärjestö Hizbollahin Radwan-erikoisjoukkojen johtaja Ibrahim Aqil, turvallisuuslähteet kertovat uutistoimistoille.

Uutiskanava Al Jazeeran mukaan Hizbollahin Radwan-joukot taistelevat etulinjassa Israelia vastaan.

Israelin armeijan tiedottaja väittää, että myös noin 10 Hizbollahin korkean tason komentajaa sai Aqilin mukana surmansa. Väitettä ei ole voitu vahvistaa muista lähteistä.

Aqil oli tiettävästi kokouksessa Hizbollahin ja nimettömän palestiinalaisryhmän kanssa, kun Israel iski, Al Jazeera uutisoi.

Israelin ilmaisku osui Beirutin eteläiselle esikaupunkialueelle.

Libanonin terveysviranomaisten mukaan iskussa kuoli ainakin 12 ja haavoittui 66.

YK varoittaa iskun olleen jälleen uusi hälyttävä eskalaatio Lähi-idässä. Israelin armeijan tiedottaja sanoi lausunnossaan lehdistölle, ettei Israel tavoittele alueellista kärjistymistä.

Hizbollah ampui 140 ohjusta Israeliin

Perjantaina iltapäivällä noin kello kolmelta äärijärjestö Hizbollah sanoi ampuneensa 140 ohjusta Israelin sotilastukikohtiin.

Israelin puolustusvoimat kertoi havainneensa Libanonista eri puolille Pohjois-Israelia laukaistut ohjukset.

Hizbollah sanoi iskujen olevan kosto Israelin torstaisille iskuille Etelä-Libanoniin. Israel väitti iskeneensä noin sataan raketinheittimeen.

Perjantain tapahtumat jatkumoa hakulaite-iskuille

Torstaina Hizbollah-järjestön johtaja Sayyed Hassan Nasrallah piti puheen, jossa hän sanoi Israelin alkuviikkoisia iskuja sodanjulistukseksi.

Tuhansia Hizbollahin hakulaitteita ja radiopuhelimia räjähti alkuviikosta Libanonissa.

Sanomalehti New York Times ja uutistoimisto AP:lle puhuneet yhdysvaltalaiset hallintolähteet sanovat, että Israel oli iskujen takana. Uutiskanava CNN:n mukaan iskun toteuttivat Israelin turvallisuuspalvelu Mossad ja asevoimat yhdessä.

Israel ei ole kommentoinut alkuviikon iskuja.

Libanonissa toimiva ja Iranin tukema islamistinen shiiajärjestö Hizbollah on yksi Israelin vahvimmista vihollisista. Hizbollah ja Israel ovat tulittaneet toisiaan lähes päivittäin sen jälkeen, kun Gazan sota alkoi viime lokakuussa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Jaa.
Exit mobile version