sunnuntai, 19 toukokuun

Hamas iski Kerem Shalomin rajanylityspaikalle aiemmin sunnuntaina. Tämän seurauksena Israel sulki rajanylityspaikan, joka on ollut avustuskuljetusten kannalta tärkeä.

Ainakin 16 ihmistä on kuollut Israelin tekemissä ilmaiskuissa Rafahin kaupunkiin Gazan kaistan eteläosissa, kertovat Gazan terveysviranomainen ja ensihoidon lähteet.

Israel teki ilmaiskunsa juuri ennen puoltayötä kahteen eri kohteeseen eri puolella Rafahia, sairaalalähteet kertovat.

Israelin ilmaiskut olivat vastaus palestiinalaisen terroristijärjestö Hamasin sunnuntaina tekemään kranaatti-iskuun Kerem Shalomin rajanylityspaikalle. Hamasin iskussa kuoli kolme ja haavoittui toistakymmentä israelilaissotilasta, Israelin armeijan lähteet kertoivat sunnuntai-iltana.

Aiemmin päivällä israelilaismediat vielä kertoivat, että iskussa loukkaantui tai haavoittui useita israelilaissotilaita.

Israelin mukaan kolmen haavoittuneen tila on vakava.

– Tämä on erittäin vakava tapahtuma meidän näkökulmastamme eikä hyväksyttävä, Israelin armeijan tiedottaja Peter Lerner sanoi tiedotustilaisuudessa.

Lernerin mukaan armeija selvittää, miksi sotilaat kuolivat, vaikka hälytyssireeni oli soinut. Armeija ei myöskään ollut hänen mukaansa tietoinen, että raketteja olisi yritetty torjua.

– Ilmavoimat tutkii tarkkaan, mitä on tapahtunut, Lerner sanoi.

Alueella, mihin Hamasin isku kohdistui, säilytetään Israelin raskasta taistelukalustoa.

Israelin armeija sulki Kerem Shalomin rajanylityspaikan Gazaan avustuskuljetuksilta Hamasin iskun takia.

Armeija sanoo, että Rafahin kaupungista ammuttiin kymmenen kranaattia rajanylityspaikalle. Israelin armeija kertoi myös tuhonneensa kranaattien laukaisuun käytetyt laukaisualustat Rafahissa aiemmin sunnuntaina tekemässään vastaiskussa.

Kerem Shalom on ollut tärkeässä asemassa avustuskuljetuksille, sillä se on ollut ainoa rajanylityspaikka Israelista Gazaan.

Lähteet: Reuters, AFP, STT

Jaa.
Exit mobile version