keskiviikko, 23 lokakuun

Israelin puolustusministeri Yoav Gallant kertoi aiemmin lokakuun alussa, että Hashim Safi al-Din on todennäköisesti eliminoitu.

Israelin armeija vahvistaa tappaneensa äärijärjestö Hizbollahin korkea-arvoisen johtajan Hashim Safi al-Dinin. Hizbollah ei ole toistaiseksi kommentoinut Israelin ilmoitusta.

Israelin armeija kertoo tiedotteessa, että Safi al-Din kuoli kolme viikkoa sitten tehdyssä Israelin iskussa.

Israelin mukaan isku tehtiin Hizbollahin sotilastiedustelun päämajaan, joka sijaitsee Libanonin pääkaupungin Beirutin eteläisellä esikaupunkialueella.

Tiedotteen mukaan iskun aikaan päämajassa oli yli 25 järjestön taistelijaa, joiden joukossa oli myös järjestön ilmatiedustelusta vastaava johtaja.

Nasrallahin mahdollinen seuraaja

Israelin puolustusministeri Yoav Gallant kertoi aiemmin lokakuun alussa, että Safi al-Din on todennäköisesti eliminoitu.

Niin ikään Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu vihjasi lokakuun alkupuolella pitämässä puheessaan, että Safi al-Din on kuollut.

Kuoleman vahvistamisen jälkeen Israelin armeijan esikuntapäällikkö Herzi Halevi varoitti vihollisia.

– Olemme tavoittaneet [Hassan] Nasrallahin, hänen korvaajansa ja valtaosan Hizbollahin johdosta.

Safi al-Dinin oli ennakoitu nousevan järjestön johtoon sen jälkeen, kun Israel surmasi Hizbollahin ylimmän johtajan Hassan Nasrallahin syyskuun lopulla.

Safi al-Din oli Nasrallahin serkku. He liittyivät äärijärjestöön yhdessä sen alkuaikoina.

Lähteet: AFP, Reuters

Jaa.
Exit mobile version