lauantai, 12 lokakuun

Israelin joukkojen puskutraktori murjoi YK:n rauhanturvaajien tarkkailuaseman muureja perjantaina, kun se liikkui alueella tankkien kanssa.

YK:n rauhanturvaajajoukot Libanonissa on kertonut lisätietoja perjantaiaamun välikohtauksesta joukkojen tarkkailuasemalla lähellä Libanonin ja Israelin välistä rajaa.

Israelin joukkojen puskutraktori murjoi YK:n rauhanturvaajien aseman muureja perjantaina, kun se liikkui alueella tankkien kanssa.

Unifil kertoo viestipalvelu X:ssä, että puskutraktori kaatoi useita muurin osia.

Rauhanturvaajat pysyivät Unifilin mukaan asemissaan, ja murtuneita muureja korjattiin pikaisesti.

– Tällainen on vakavaa kehitystä. Unifil korostaa, että YK:n henkilöstön ja omaisuuden turvallisuus on taattava, ja YK:n tilojen loukkaamattomuutta on kunnioitettava aina, Unifil kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Israel on ampunut kohti Unifil-joukkoja kahdesta kahden päivän aikana

Israelin joukot myös ampuivat aamulla tarkkailuasemaa kohti. Kaksi rauhanturvaajaa loukkaantui tilanteessa. Heistä toinen vietiin sairaalaan Tyroksen kaupunkiin, ja toista hoidettiin Naqourassa.

Israelin armeija sanoo, että perjantain ampuminen kohti Unifil-joukkoja johtui siitä, että se vastasi sitä kohtaavaan uhkaan. Uutistoimisto Reutersin mukaan armeija kertoo tiedotteessaan, että se oli ohjeistanut rauhanturvaajia pysymään suojissaan tunteja ennen tapahtunutta.

Torstain kaksi Unifil-rauhanturvaajaa loukkaantui, kun israelilainen panssarivaunu ampui vartiotornia joukkojen päämajassa Ras al-Naqourassa.

Ranska kutsui Israelin suurlähettilään kuultavaksi

Unifil muistuttaa, että tahallinen hyökkäys rauhanturvaajia vastaan on vakava kansainvälisen humanitaarisen oikeuden ja YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman rikkomus.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Ranska on kutsunut Israelin suurlähettilään kuultavaksi tapauksesta. Ranskan ulkoministeriön mukaan Israelin laukaukset YK:n asemia kohtaan rikkovat kansainvälistä lakia.

Ranska tuomitsee Israelin toiminnan YK:n rauhanturvajoukkoja vastaan ja vaatii Israelia lopettamaan sen välittömästi.

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin kertoo viestipalvelu X:ssä kehottaneensa Israelia varmistamaan Unifil-joukkojen turvallisuuden Libanonissa.

Päivitetty 18.34: Lisätty Israelin armeijan ja Lloyd Austinin kommentit.

Jaa.
Exit mobile version