lauantai, 18 toukokuun

Sotilastiedustelun johtaja Aharon Haliva on ensimmäinen korkean tason israelilaisjohtaja, joka eroaa hyökkäyksen johdosta.

Israelin sotilastiedustelun johtaja Aharon Haliva on tänään ilmoittanut eroavansa tehtävästään.

Syyksi hän ilmoittaa epäonnistumisen terroristijärjestö Hamasin lokakuun 7. päivä Israeliin tekemän iskun torjumisessa.

– Johtamani tiedusteluorganisaatio ei suoriutunut sille annetusta tehtävästä. Olen kantanut sitä synkkää päivää mielessäni joka ikinen päivä ja joka ikinen yö. Sodan hirveä tuska pysyy sisälläni ikuisesti, Haliva kirjoittaa erokirjeessään.

Haliva on jo aiemmin kertonut kantavansa vastuun tiedustelun epäonnistumisesta. Hän on kuitenkin ensimmäinen korkean tason israelilaisjohtaja, joka eroaa hyökkäyksen johdosta.

Eropaine Israelin sotilas- ja tiedustelujohtoa kohtaan on ollut korkea siitä lähtien kun Hamas yllätti Israelin sen historian verisimmällä iskulla.

Hamasin taistelijat surmasivat yli 1 200 israelilaista, heistä suurin osa siviilejä. Surmat olivat monin paikoin erittäin raakoja. Lisäksi Hamas otti arviolta 250 israelilaista panttivangeiksi.

Uutistoimisto Associated Pressin mukaan joukko sotilasasiantuntijoita pitää korkeimman johdon eroa vastuuttomana tilanteessa, jossa Israel sotii sekä Hamasia että Hizbollahia vastaan, ja jännitteet sen ja Iranin välit ovat korkeimmat vuosikymmeniin.

Armeija on perinteisesti ollut yksi Israelin luotetuimmista instituutioista, ja Halivan eron toivotaan palauttavan lokakuun iskun jälkeen rapautunutta kansalaisten luottamusta.

Jaa.
Exit mobile version