lauantai, 12 lokakuun

Matkailuyritysten tukemisella Itä-Suomeen tavoitellaan uusia työpaikkoja ja asukkaita.

Valtioneuvosto on myöntänyt Itä-Suomen matkailulle kolme miljoonaa euroa.

Rahaa osoitetaan käytännössä matkailuyritysten kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin.

Rahalla tuetaan kansainvälisen myynnin kannalta kaikkein potentiaalisimpia itäsuomalaisia yrityksiä. Rahoja hallinnoi vahvasti Visit Finland, jolla on kansainvälisiä myyntikanavia sekä yhteydet kansainvälisiin matkanjärjestäjiin.

Valtioneuvosto uskoo, että nykyisten asukkaiden pitäminen ja uusien houkutteleminen helpottuu, kun esimerkiksi matkailuinvestoinnit tuovat uusia työpaikkoja ja palveluja.

Edellyttää rahaa myös maakunnista

Työ- ja elinkeinoministeriö edellyttää, että itäisen Suomen maakunnista löytyy markkinointihankkeeseen myös omaa rahaa. Ministeriö ei toistaiseksi ole määritellyt, minkä suuruinen maakunnilta edellytettävä osuus on.

Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaaren mukaan alun perin puhe on ollut, että maakuntien yhteinen osuus olisi sama kuin valtion nyt myöntämä kolme miljoonaa. Neuvottelut asiasta maakuntien ja ministeriön välillä ovat kesken.

Itäisen Suomen maakunnista matkailijoiden yöpymiset ovat vähentyneet eniten Etelä-Karjalassa. Maakuntaliiton aluekehityspäällikkö Heli Günther toteaa, että uutinen valtion rahoituksesta on tervetullut tuen ilmaus, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa, millä tavoin se hyödyttää juuri Etelä-Karjalaa.

– Emme esimerkiksi ole niin pitkällä, että maakunnasta olisi nimetty tietyt kärkiyritykset, joiden kansainvälistä markkinointia nyt aletaan tukea, Günther sanoo.

Hän kuitenkin lisää, että markkinointityötä matkailuyritysten kansainvälisen tunnettuuden edistämiseksi on tehty jo pitkään, ja uuden rahoituksen avulla samaa työtä voidaan jatkaa.

Taustalla huoltovarmuus

Kolmen miljoonan euron raha matkailuun on osa hallituksen laajempia toimia itäisen Suomen elinvoiman vahvistamiseksi.

Kestävän matkailun kasvuohjelman lisäksi tekeillä on myös itäisen Suomen ohjelma, jonka valmistelussa ovat mukana Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon sekä Kainuun maakuntaliitot.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) asetti keväällä pohjoisen ja itäisen Suomen työryhmät, joiden on annettava ehdotuksensa omien alueidensa toimenpideohjelmiksi tämän vuoden loppuun mennessä.

Ohjelmat edistävät Suomen huoltovarmuutta ja omavaraisuutta muuttuneessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Niiden avulla vahvistetaan myös turvallisuutta.

Jaa.
Exit mobile version