torstai, 24 lokakuun

Aitaa on tulosssa 12 kilometriä Vaalimaan rajanylityspaikan ympäristöön. Rajavartiolaitos ei kerro aidan alku- ja päätepisteiden tarkkaa sijaintia.

Itärajan esteaita on jo osittain valmistunut Vaalimaalle Virolahdelle.

Kaikkiaan aitaa on tulossa 12 kilometriä Vaaliman rajanylityspaikan etelä- ja pohjoispuolelle. Rajavartiolaitos ei kerro aidan alku- ja päätepisteiden tarkkaa sijaintia.

Työt Vaalimaalla on aloitettu aiemmin syksyllä.

– Rakentaminen on nyt edennyt niin pitkälle, että pätkiä ihan valmiista aidasta on käyty jo katsomassa, kertoo hankepäällikkö Erkki Matilainen.

Kaikkiaan rakennustöihin on varattu aikaa ensi vuoden loppuun saakka. Kaakkois-Suomessa rakennustöitä on tehty myös Nuijamaan ja Vainikkalan alueella Lappeenrannassa. Sinne aitaa on tulossa yhteensä 17 kilometriä ja töiden on tarkoitus valmistua keväällä 2026.

Yhteensä 200 kilometriä aitaa

Rajavartiolaitos rakentaa itärajalle yhteensä 200 kilometriä kiinteää esteaitaa vuoden 2026 loppuun mennessä.

Ensiksi rakennetaan noin 70 kilometriä esteaitaa kansainvälisille rajanylityspaikoille ja niiden sivustoille Kaakkois-Suomessa, Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Koillismaalla.

Testiaidan osuudet Imatralla ja Sallassa valmistuivat viime vuonna.

Itärajan esteaidasta tulee hieman aiemmin suunniteltua korkeampi. Testiaidasta saatujen kokemusten perusteella nyt rakennettavasta aidasta tulee puoli metriä korkeampi. Yhteensä sen korkeus on 3,5 metriä. Aitaverkosta tulee myös tiheämpää.

– Kaikki nyt rakennettava aita on rakenteeltaan tiheämpää, kuin mitä testiaidassa käytettiin, Matilainen kertoo.

Vaalimaan rakennustöistä kertoi ensin Kaakon Kulma.

Jaa.
Exit mobile version