tiistai, 2 heinäkuun

Itävallan FPÖ-puolueen puheenjohtaja Herbert Kickl kertoo puolueen perustavan uuden poliittisen ryhmän europarlamenttiin.

Itävallan äärioikeistopuolue FPÖ:n puheenjohtaja Herbert Kickl kertoo puolueen perustavan uuden europarlamenttiryhmän Unkarin Viktor Orbanin Fideszin ja Tšekin Andrej Babisin ANO-puolueen kanssa.

Kickl ilmoitti asiasta tiedotustilaisuudessa, jossa olivat paikalla myös Orban ja Babis. Kickl kertoi uskovansa, että ”useat eurooppalaiset puolueet liittyvät ryhmään tulevina päivinä”.

Uuden ryhmän syntyminen ei kuitenkaan ole varmaa. Europarlamenttiryhmään vaaditaan jäsenpuolueita vähintään neljänneksestä 27 jäsenmaasta, joten Kickl ja kumppanit tarvitsevat vielä useamman uuden liittolaisen.

Nykymuotoinen FPÖ on äärioikeistopuolue, joka on ollut pitkään merkittävä voima Itävallan politiikassa. Puolue nousi vastikään pidetyissä eurovaaleissa voittoon 25,4 prosentin ääniosuudella Itävallassa.

Ennen tätä FPÖ kärsi pitkään kannatusalhosta sen maineen lokaannuttua niin kutsutussa Ibiza-skandaalissa. Skandaali paljasti puoluejohdon valmiuden toimia yhteistyössä venäläisoligarkkien kanssa vastineeksi poliittisesta tuesta.

Orbasin Fidesz ja Babisin ANO edustavat FPÖ:n tavoin nationalistista, konservatiivista ja euroskeptistä politiikkaa.

Juttu päivittyy.

Jaa.
Exit mobile version