sunnuntai, 19 toukokuun

Taivaalta tulee jäätäviä sateita ja lunta. Ajokeli on paikoitellen erittäin huono, varoittaa Ylen meteorologi Matti Huutonen.

Etenkin kesärenkaat alleen vaihtaneet saavat ajaa kieli keskellä suuta, sillä sää huononee maanantaiaamuna.

– Seuraava matalapaine on lähestymässä Suomea kaakosta. Se tuo alkuviikolla sateita suureen osaan maata. Aamuun mennessä sadealue yltää jo ihan itäisimpään Suomeen ja osittain myös etelään, kertoo Ylen meteorologi Matti Huutonen.

Jäätäviä sateita voi tulla heti maanantaina aamusta, kun työmatkalaiset ja koululaiset vasta heräilevät.

Matalapaine liikkuu maanantain aikana maan etelä- ja keskiosien ylle. Lumi- ja räntävesisateita tulee suuressa osassa maata.

– Etelässäkin sateet ovat suurelta osin lunta. Varsinkin maanantai-illan ja seuraavan yön aikana tulee jäätäviä sateita. Tämä näkyy ennusteessa laajalla alueella Etelä-ranninkolla, Keski-Suomessa ja Kainuussa asti.

Ilmatieteen laitos on antanut maanantaille huonon ajokelin varoituksia laajalle alueelle maan itä-, etelä-, ja keskiosiin.

Lunta voi tulla toistakymmentä senttiä

Suuressa osassa Suomea tiistai on sateisin päivä.

Tiistaina päivällä lumisateita tulee maan länsiosasta Lappiin yltävällä alueella. Etelä-Pohjanmaan ja Länsi-Suomen alueella voi tulla toistakymmentä senttiä lunta.

– Ihan merkittäviä määriä lumisateita on odotettavissa. Ajokeli on huono laajoilla alueilla.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä matalapaine siirtyy Suomen länsipuolelle.

– Sateet vähenevät ja tilanne helpottaa. Keskiviikko on jo aika ”easy päivä”, jos näin voi sanoa. Sateita ei ole enää odotettavissa, paitsi Pohjanmaalla voi olla viimeisiä rippeitä.

Suurin osa maasta on poutainen keskiviikkona.

– Lämpötilat ovat päivällä useampia asteita plussan puolella.

Jaa.
Exit mobile version