tiistai, 8 lokakuun

Neuvottelut koskevat kaupungin koko henkilöstöä, mutta koulujen toiminta jatkuu ennallaan.

Jämsä hakee säästöjä muun muassa tehtäväkuvien muutoksilla ja eläköitymisillä. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Jämsä on päättänyt aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Kaupunginhallitus pyrkii neuvotteluilla säästämään 1,8 miljoonaa euroa vuosittain vuosina 2026–2028.

Jämsän vt. kaupunginjohtaja Vesa Urtin mukaan Jämsä on tähän asti selvinnyt kuluista ja vuoden 2025 talousarvio on tasapainossa.

– Seuraava hyökyaalto tulee vuoden 2026 alusta. Yt-neuvottelujen tarkoitus on löytää pitkäaikaisia keinoja siitä eteenpäin.

Urtin mukaan vuodesta 2026 alkaen kaupungin täytyy yhtiöittää sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastustoimen kiinteistöjen vuokraus. Se aiheuttaa kahden miljoonan euron vajauden tuloslaskelmaan.

Kaupunki omistaa noin 20 rakennusta, joiden nykyarvo on 9,8 miljoonaa euroa, ja josta saadaan tällä hetkellä vuokratuloja vajaat kuusi miljoonaa euroa.

Neuvottelut koskevat koko kaupungin henkilöstöä sekä liikelaitoksia.

Säästöjä haetaan ensisijaisesti tehtäväkuvien muutoksilla, määräaikaisten palvelussuhteiden päättymisillä ja eläköitymisillä.

Myös lomautukset ovat mahdollisia, mutta ne ovat Urtin mukaan vasta viimeinen keino.

– Sekä hallinnolliset toiminnot että muut tukipalvelut ovat arvioinnin kohteena, ja joissakin palveluissa saatetaan nähdä muutoksia.

Urtin mukaan Jämsä tarkastelee kaikkia palveluitaan säästöjen löytämiseksi, mutta koulujen toiminta jatkuu ennallaan.

Jaa.
Exit mobile version