sunnuntai, 30 kesäkuun

Leena ja Mikko Järvisen kahdenistuttava pikkula sai lähes viidenneksen annetuista äänistä.

Janakkalan kivoin huussi on valittu. Kunnan Janakakkala-kisan voittaja löytyi Mallinkaisten kylästä.

Tuomaristo valitsi ehdokkaista kymmenen finalistia, joista voittajaksi äänestettiin riihimäkeläisten Leena ja Mikko Järvisen kesäpaikan huussi.

Heidän kahdenistuttava pikkulansa ja sen erillinen pisuaaripuoli sai lähes viidenneksen annetuista äänistä. Voittajat olivat yllättyneitä ja otettuja voitostaan.

– Aika uskomattomalta ja tietysti erittäin onnellisena voi olla, kiitollinen siitä, että suuri työ mitä on nähty niin se on huomioitu, kertoo Leena Järvinen.

Huussi, hyyskä, hotelli helpotus, kuivakäymälä ja mitä näitä nyt on.

– Pikkula on ihan oikea nimi ja Herrojen Kusela on toinen nimi. Että kyllä on ihan suomalaiset sanat siinä!

Kierrätystä ja uudelleenkäyttöä arvostavan pariskunnan kaupunkiasunnon vanha amme toimii nyt nesteiden keruuastiana. Laimennettu neste poistuu poistoputkilla istutuksien alle.

Sakeammat sattumat jäävät rei’itettyyn saaviin. Kuiva sakea kompostoidaan.

Kesäkisalla mainetta Janakkalalle

Tuomaristo valitsi yleisön 23:sta ehdotuksesta kymmenen yleisöäänestykseen.

– Kyllä tämä on huikein, mitä olen nähnyt 16 vuoden välittäjänurani aikana. Tämä valittiin ihan ensimmäisenä finaalikymmenikköön. Livenä vielä parempi kuin kuvissa, kehuu tuomariston jäsen, kiinteistövälittäjä Eero Santanen.

– Kisan taso oli tosi hyvä, kaikki oli siistejä ja kivoja, kertoo tuomariston Terhi Vulli. Hän kuvaa Instagramiin patikointiretkiltään ulkohuusseja.

Janakkalan huussikilpailu sai alkunsa viime vuonna kumppanuuspöydässä, joka osallistaa kuntalaisia päätöksentekoon. Janakkalan kuntakuvaa kohottavan kesäkisan voittaja palkittiin muun muassa diplomilla ja viidellä kuivikesäkillä.

Jaa.
Exit mobile version