perjantai, 17 toukokuun

Valtuusto päätti, että sopimusta Compass Groupin kanssa ei lopeteta.

Janakkalan kouluruoka kirvoitti valtuutetuilta useita puheenvuoroja maanantai-illan kokouksessa. Asialistalla oli päätös siitä, jatkaako kunta nykyisen kouluruoan toimittajan kanssa, kuten kunnanhallitus esitti, vai päätetäänkö sopimus.

Janakkalan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Kariina Kirsa muistutti, että nuorten mielestä kouluruoka on kokenut aidon parannuksen.

Hänen mukaansa menetetty luottamus voidaan palauttaa eikä nuoria pidä unohtaa keskusteluista tai kohdella homogeenisena massana. Puheenvuoro kirvoitti valtuustolta spontaanit aplodit.

Vasemmistoliiton Ari-Pekka Jaatisen vastaesitys sopimuksen päättämisestä ja uudesta kilpailutuksesta kaatui lopulta äänestyksessä selvin luvuin 28–2, kolmen äänestäessä tyhjää.

Kitkaa ollut jo pitkään

Janakkalan ateria- ja puhtaanapitopalvelut ulkoistettiin keväällä 2023 Compass Groupille. Kunnan tavoitteena oli säilyttää paikallisen keskuskeittiön työpaikat.

Ruoka ei kuitenkaan täyttänyt odotuksia. Jauhelihakastike nosti oppilaat kapinaan jo vuosi sitten.

Epäluottamus Compass Groupin toimintaan kanavoitui uudelleen tämän vuoden alussa paistovirheen vuoksi vetisenä tarjoiltuun makaronilaatikkoon.

Kunta kertoikin alkuvuodesta neuvottelevansa Compass Groupin kanssa ateriapalveluiden tasosta.

Vielä tammikuussa Compass Group ja Janakkala olivat yhtä mieltä siitä, että sopimus puretaan. Yhtiökin pyysi makaronilaatikkovirhettään julkisesti anteeksi.

Valtuusto päätti kuitenkin toisin maaliskuun kokouksessa ja keskusteluja jatkettiin.

Sekä uusi kilpailuttaminen että kouluruokailun ottaminen kunnan omaksi toiminnaksi olisivat olleet selvästi kalliimpia vaihtoehtoja kuin jatkaminen nykyisen toimijan kanssa.

Niinpä valtuusto päätti nyt jatkaa Compass Groupin kanssa. Sopimusta päivitetään erityisesti laadunvalvonnan ja viestinnän osalta sekä lasten ja nuorten osallistamisen näkökulmasta.

Jaa.
Exit mobile version